Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chorovita

Co mi dolega?

Polecane posty

Gość Chorovita

W ciagu ostatnich miesiecy schudlam 7 kg. Ciagle jestem zmeczona , senna. Szybko sie mecze. Trudnosc sprawia mi wchodzenie po schodach. Pekaja mi kaciki ust. Robia mi sie siniaki. Najpierw mialam na nogach 2 duze , teraz na rekach mam malutkie. Wypadaja mi wlosy. W zeszlym miesiacu okres spoznil mi sie 2 tygodnie. Raz mam apetyt raz nie. Co to moze byc?

Gość jest taka opcja
zalezy w ciagu ilu miesiecy schudlas 7kg i co jadlas zeby schudnac moze masz anemie? moim zdaniem forum nie postawi diagnozy, wiec nie zadawaj glupich pytan tylko lec do lekarza. Moim zdaniem brak ci witamin i mineralow przede wszystkim

Gość grabarczyk
to ja powiem. Awitaminoza krytyczna z przebiegiem patologicznym 3 rzędu. Natychmiast do szpitala.

Gość Chorovita
tak ja wiem ze musze isc do lekarza. Ale musze jeszcze tydzien poczekac poniewaz jestem zagranica. Tak wlasnie anemie podejrzewam. Ja wiem ze forum nie postawi diagnozy ale byc moze ktos mial takie objawy ?

Gość Chorovita
w ciagu 3 miesiecy 7 kg. Nie odchudzalam sie. Mam sklonnosci do tycia.

Gość nieźle sie załtwiłaś
za tą granicą :( dużo pracy i odkładanie kasy?

Gość giienia8765
zdrowo się odżywiaj

Gość doktor Basen
AIDS

Gość Chorovita
Doktor Basen ty uwazaj na siebie z tym Aids

Gość naprawde to moze byc
wirus Hiv !

Gość moim jest bycie szczesliwa
haris..co zrobilas ze cie zablokowali:)

Gość Chorovita
ale ja nie mam Hiv. Ok dzieki za wypowiedzi. Wroce tutaj pozniej

Gość Chorovita
a wiec jestem i podnosze

Gość niestety ale pierwsze
co mi przyszło do głowy to białaczka.... Objawy masz bardzo niepokojące, zwłaszcza to chudnięcie bez odchudzania. Jak najszybciej musisz iśc do lekarza

Gość dsffsfs
tasiemiec:D

Gość Chorovita
dzieki za wypowiedzi. Troszke sie juz zaczynam niepokoic. Czekam na kolejne

Gość znalezione w Google
Jakie są objawy ostrej białaczki? Początek choroby jest zwykle nagły, objawy trwają zwykle krócej niż 1 miesiąc. Pacjenci skarżą się na osłabienie, chudnięcie, poty, stany gorączkowe i podgorączkowe, które często są bezskutecznie leczone antybiotykami przez lekarzy pierwszego kontaktu. Mogą się również pojawić dolegliwości związane z niewydolnością szpiku. Szybko mnożące się komórki nowotworowe rozpychają się w jamach szpikowych, nie zostawiając miejsca dla prawidłowych komórek. Obserwuje się wtedy ich niedobór we krwi np. pod postacią znacznej anemizacji (za mało erytrocytów), niskiej liczby płytek krwi - co może się objawiać łatwym siniaczeniem się, krwawieniami z nosa, z dróg rodnych, na skórze zwłaszcza nóg pojawiają się drobne czerwone kropeczki. W przeciwieństwie do przewlekłej białaczki limfatycznej czy też do chłoniaków, rzadko dochodzi w ostrych białaczkach do powiększenia węzłów chłonnych, czy też śledziony i wątroby. Choroby tarczycy - Niedoczynność tarczycy jest powodem spowolnienia wszystkich reakcji metabolicznych, które zachodzą w organizmie, w tym również cyklu rozwojowego włosa. Utrata włosów z towarzyszącym zatwardzeniem, zmęczeniem, nietolerancją na zimno, zaburzeniami miesiączkowania może sugerować niedomogę tarczycy.- co robić ? - zgłosić się do lekarza specjalisty - endokrynologa, który określi stopień niewydolności i zaordynuje odpowiednie leczenie hormonalne. Czynniki dietetyczne - Niedobory witaminowe i czynników odżywczych mogą się manifestować utratą włosów. I tak np. witamina A jest niezbędna do prawidłowego cyklu rozwojowego włosa. Jeśli dostarczana jest do organizmu w niedostatecznej ilości czy to na skutek zbyt małej ilości w pożywieniu czy też na skutek nieprawidłowego wchłaniania z przewodu pokarmowego organizm reaguje na to natychmiast ścieńczeniem i wypadaniem włosa. Drakońskie diety, w tym dieta kompletnie pozbawiona tłuszczu (wit. A jest witaminą rozpuszczalną w tłuszczach i tylko w tej postaci może być wchłaniana z przewodu pokarmowego) również mogą “zaowocować” utratą włosów.- co robić ? - odżywiaj się odpowiednio dbając o dostateczny dowóz witamin. Jak sama widzisz, z objawów wynika, że białaczka na szczęście raczej odpada, a jeśli chudniesz i nie wiesz czemu, to raczej chodzi o tarczycę - jak najbardziej do wyleczenia. Pozdrawiam.

U różnych ludzi ta sama choroba może dawać różne objawy. Lepiej jak najszybciej zrobić wszystkie badania niż założyć że to \"tylko tarczyca\" i odłożyć wizytę u lekarza na potem.

Gość porada lll
zamiast zakładać nie wiadomo co idź zrobić sobie ogólne badanie krwi, to będzie świetna podstawa by móc podejrzewać lub wykluczyć coś więcej. Bo równie dobrze mogłaś prowadzić bardzo intensywne i stresujące życie +źle sie odżywiać i taka jest reakcja twojego organizmu.

Gość wielka wyprzedaz 0
moze anemia?

Gość garbata
A co tu mozna powiedziec przez internet,???musisz przyjsc do mnie wtedy zobaczymy co tam sie u Ciebie dzieje:)

Gość Chorovita
ano ja wiem ze przez internet trudno powiedziec hehe. No za kilka dni pewnie badania porobie . Nastawiam sie na anemie no ale to sie okaze. Dodatkowo zauwazylam ze jakas blada ostatnio jestem

Gość Chorovita
up