Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmeczona_ona

wymioty....

Polecane posty

Gość zmeczona_ona

witam, od 2 dni wymiotuje, jestem wykonczaona, cokolwiek zjem, zaraz lecę do kibla. Mam pytanie, co mogłabym pić, czy jeść, yak, żeby zmniejszyc ryzyko zwymiotowania. Co jest w miare lekkie i dobre na zoladek..zwl. do picia.? dziekuje za pomoc i odpowiedzi

Gość bulion warzywny
mozna tez zmiksowac z niego warzywa na taka papke i bedzie ok. do tego sucharek :)

myślę ze na żołądek jest najlepsze to co podaja w szpitalu czyli KLEIK. Gotuje się sypany ryż w wodzie aż się całkowicie rozgotuje. Nie soli się nie przyprawia. Ochydme w smaku ale jest szansa że tego nie zwymiotujesz. :)

Gość idz lepiej do lekarza

powstaje z tego taka ryżowa papka. Mi to dawali do jedzenia przed operacją woreczka żółciowego. Miałam zatkane kanaly żółciowe kamieniami i cokolwiek bym nie zjadła to taki miałam potworny ból woreczka że od razu wymiotowałam

Gość trochę dziwne ale działa
możesz spróbować trochę wygazowanej chłodnej coca-coli. I nie krzyczcie od razu, kiedyś usłyszałam w PCK że ten napój tłumi mdłości i w niektórych krajach czasem lekarze go polecają. Wypróbowałam na sobie przy ostrym zatruciu pokarmowym, kiedy wymiotowałam wszystkim, nawet wodą przegotowaną i słabą gorzką herbatą. Pół szklanki coli, niezbyt świeża zwykła bułka albo sucharek. Jeść powolutku, popijając też powolutku. Przez dwa dni tylko to mogłam utrzymać w żołądku.

Gość zmeczona_ona
dzioekuje Wam za wszystkkie komentarze i rady. zrobie sobei ten ryz, i moze te coca cole wypije, mam akurat w domu. Nie mam sily sie nigdzien do sklep u ruszyc. Trrsz przespalam cale popoludnie, wiec choc tyle, nie wymiorowalam:) ppzodirawiam

Gość w aptece kup sobie enterol
na zatrzymanie wymiotów a godz potem weż smectę . Całkiem niedawno moje dziecko miało takie sensacje i dzwoniłam do naszego lekarza -tak mi poradził i podziałało . Enterol to całkiem bezpieczny lek daje sie go nawet dzieciom,może jest jakas dyżurująca apteka ....