Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama pierwszoklasisty

Katechetka i piekło!

Polecane posty

Straszenie piekłem jako metoda wychowawcza? Dramat :( Dziecko musi wiedzieć dlaczego nie powinno się przeszkadzać innym na lekcji. Z katechetki pedagog jak z koziej dupy harmonia. Czy naprawdę nie ma katechetów z prawdziwego zdarzenia?

Gość allegrowa
Ja myślę, że to powinna być osoba po studiach teologicznych z przygotowaniem z pedagogiki - jak nauczyciele np. historii czy geografii

Gość u moje trzyletniego dziecka
w przedszkolu w pierwszej grupie jest religia. Gdy zapytałam co z dziecmi, które nie będ chodziły na religię zostałam obrzucona spojrzeniami jakbym conajmniej powiedziała coś bardzo niestotoswnego :O Nauczycielka była tak zaskoczona, że nie wiedziała co ma powiedziec. W końcu zdecydowałam się, że syn będzie brał udział w tych zajęciach bo alternatywą było siedzenie w kącie. Teraz żałuję bo po pierwszych katechezie syn przyszedł do mnie i powiedział, że pani z krzyżem opowiadała o aniołach i diabłach, i ja mam mu wytłumaczyc co to jest?

Gość allegrowa
3 letnie dziecko jest za małe na takie opowieści, poza tym, uwazam, że jesli już uczą to powinni o wszystkich religiach, bo co, jeśli do grupy chodzi np. dziecko buddystów ? (w naszym przedszkolu jest kilku cudzoziemców)

Gość u moje trzyletniego dziecka
no i ja tak uważam. Tym maluchom wkrótce się wszytsko pomiesza :O o ile już im się nie pomieszało. Mój syn do tej pory raczej nie miał styczności z kosciołem, a tym bardziej z religią, nikt mu nie tłumaczył czym jest Bóg i co to sa aniołki, więc ma jeszcze trudniej :O

jezeli dobrze znasz swoje dziecko badzmy tu nieutralni i nie wpadajmy skrajnosci bo prawda jest ze niektore dziecka sa za bardzo ruchliwe a mamuski postrzelone, ale wg mnie pierwszoklasista ma prawo by jeszcze zaznaczam jescze nie usiedziec w lawce 45min co 5min przerwy co innego starsze dziecko, to ja bym sie ostro wyklucala na twoim miejscu ze babka nie nadaje sie kompletnie do zawodu ktory jej przydzielono jezeli fraznoli takie farmazony, powiedz jej ze ona pojdzie do piekla za straszenie dzieci i jezeli taka relgijan to nie wie ze pan Bog wszystkie dzieci kocha niezaleznie od tego jakie sa i z jakich rodzin pochodza????? jezeli jest niedouczona to nie wraca skad przyszla i poczyta dokladniej, jakas popieprzona masochistka kaznodziejka z bozej laski dorwala sie do pensji bo oni za pare h tygodniowo zaprabiaja co inni za 40htyg przez caly miesiac i rzna paniusie,