Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tofikowa

Nutramigen

Polecane posty

Mam pytanie do mam, które karmią bądź karmiły swoje maluszki Nutramigenem. Czy możliwe, aby to mleko wywoływało kolki u 2 tygodniowego niemowlaka ? Lekarz zapewniał mnie, że jest to produkt hipoalergiczny do stosowania w alergii na białka pokarmowe, w nietolerancji laktozy i w kolce jelitowej. Niestety moja córeczka ma straszliwe kolki i nie potrafię jej pomóc. Karmię częściowo mlekiem w proszku, a częściowo własnym odciągniętym mlekiem. Bardzo uważam na to co jem, więc raczej kolki nie są winą mojego pokarmu. I tak się zastanawiam, czy możliwe jest, że Nutramigen jej nie odpowiada.

oczywiscie ze mozliwe. co prawda nie ma podobno juz bardziej \"zredukowanego\" mleka ( chodzi o to ze w tym mleku jest najmniej substancji uczulajacych np obnizona zawartosc białka) ale przeciez ludzie na wszystko reaguja rożnie. Pozatym sprawdz serie mleka bo jedna serie nutramigenu wycofali ostatnio z powodu zanieczyszczen!!!!

MaMani - nastraszyłaś mnie tymi zanieczyszczeniami w Nutramigenie. Zaraz sprawdzę serię mleka i poszukam w sieci, którą wycofali. Zupełnie nie wiem, jak radzić sobie z tymi kolkami u córci. Masuję brzuszek, kołyszę ją, przykładam ciepłe pieluszki do brzuszka, daję jej herbatkę z kopru włoskiego, mąż nosi ją \"na gałązkę\", kupiłam dzisiaj Viburkol.

viburkol!! daj malej czopka i powinno po 30 min pomóc naprawde nie czekaj na niewiadomo co jak kolki sie zaczynaja to daj czopka odrazu. ja sie balam czy nie przesadzamz e dwa razy dziennie daje czy mała sie nie przyzwyczaji... a ostatnio nawet maz mi mówi \"a ja myslałam ze do konca zycia jej te czopki bedziemy dawac\" :) Juz nie potzreba bo kolki przeszly. Naprawde szkoda meczyc dziecko a viburkol to jedyna metoda która u nas pomogła. niestety ZADNE kropelki sie nie sprawdzily!!!

MaMani - własnie teraz cała moja nadzieja w Viburkolu. Na razie córcia śpi, więc poczekam aż się obudzi i zobaczę, w jakim jest stanie. Wczoraj kolka męczyła ją od godz. 17.00 do północy - nie chciała jeść tyle co normalnie, tylko piła, prawie wcale nie spala, prężyła się i płakała, a momentami wyła. Nawet jak zasnęła ze zmęczenia, to w śnie prężyła się, podkurczała nóżki i postękiwała.