Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaRcYcHa

JAK DBAĆ O SWOJE ZDROWIE......poradźcie

Polecane posty

kobietki a powiedzcie,w jaki sposób młoda kobieta powinna dbać o siebie żeby miec jak najmniej problemow ginekologicznych i wogole ze zdrowiem?mam 22 lata,co robic zeby byc zdrowym i nie lapac infekcji intymnych ?

Gość odpowiadam na pytanko
Mysle ze napewno uzywac płynu do higieny intymnej ,Kochac ie z jednym partnerem uzywac prezerwwatywy .Czesto sie myc ! Nie wiem co jeszcze ...w sumei ciekawe pytanie zadałas :)

znajoma mowi ze codziennie zjada duzy kubek jogurtu naturalnego bo ma te zywe kultury bakterii no i ze bardzo rzadko lapie infekcje tych okolic.a jesli chodzi o podpaski i wkładki higieniczne,jakie waszym zdaniem sa bardziej \"zdrowsze\"?podpaski takie bawelniane czy takie jak always z siateczka?wkladki higieniczne sa zapachowe ale nie wiem czy sa lepsze niz zwykle....

nie wiem jak inni, ale ja uzywam do podmywania sie zwyklego mydelka dla dzieci i zadnych infekcji nigdy nie mialam. moja kuzynka pracuje w klinice ginekologicznej i mowi, ze plyny do higieny intymnej to najwiekszy powod roznych grzybic. woda i mydlo wystarcza, do tego recznik przeznaczony jedynie do okolic intymnych chociaz nie jest to niezbedne. wlasnie ona mowi, ze nadmierna higiena i walka z bakteriami prowadzi do trudno wyleczalnych infekcji bo bakterie sie uodparniaja a nowych antybiotykow tak szybko nie wynajduja. slyszalam tez od niej wiele historii o kobietach z wyzszym wyksztalceniem, ktore poszly rodzic do tej prywatnej kliniki a przy porodzie okazywalo sie ze maja takie grzyby w pochwie ze nawet szyc po cieciu sie nie dalo. a tlumaczenie bylo takie, ze podobno woda powoduje infekcje i dlatego przez cala ciaze nie myly okolic intymnych. sic. gdybym nie uslyszala tego od niej to chyba bym nie uwierzyla. w 21. wieku w momencie gdy kazdy ma dostep do mydla wody.

mydełkiem dla dzieci?ja zawsze myslalam ze mydlo moze spowodowac jakas infekcje///ale moze delikatne dziecece mydelko jest nawet bardziej wskazane niz płyny....zawsze plyny Ziaji stosowalam ziolowe i nie powodowaly raczej duzych infekcji

moja znajomo mowi ze wszelkie podraznienia w intymnych okolicach smaruje kremem dla dzieci bambino...nie zadzne clotrimazolum tylko bambino ewentualnie Penaten...sama nie wiem,ale chyba po kosmetykach dla dzieci nie powinno byc zadnych \"komplikacji\"?moze sie przerzuce na nie...

i po co takie glupie komentarza?jak nie masz ochoty to sie nie wypowiadaj a nie pisz takich rzeczy

rozumiem ze na ogólnym bądź erotycznym forum sa takie wypowiedzi ale tu chodzi o zdrowie wiec sie zastanów nad soba bo widocznie masz jakis problem skoro na proste pytanie reagujesz w ten sposób

ja uzywam płynu do higieny intymnej ziaja, ktory słuzy mi dobrze od kilku miesięcy, odwiedzam regularnie ginekologa, lecze gdy tylko sie cos pojawi (ostatnio na szczęście nie mam takich problemow) no i w sumie tyle...

aha, z tym jogurtem to nie wiem bo i tak pije naturalny codziennie wiec nie wiem czy cos pomaga