Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bvbcvb

od czego mozna mie nadzerke??

Polecane posty

Gość bvbcvb
nikt nie wie??

Gość +0+
ponoc od tamponów.

Gość takaseo
nadżerka to nabłonek walcowaty - taki jaki jest wewnątrz szyjki macicy, który wyłazi na jej powierzchnię, czyli na nabłonek gładki. To ni ejest jego miejsce, więc powoduje stany zapalne, które pogarszają stan nadżerki, i kółko się zamyka. Większość mlodych kobiet ma tak po prostu, bez powodu.

po porodzie gdy np cos ci popęka i nie może sie wygoic i ogólnie od innych uszkodzeń

Gość bvbcvb
a od sexu tez??

Gość bvbcvb
acha i jeszcze pytanie czy to sie czuje?? czy to boli albo cos podczas sexu np, czy krwawi itp? i czy boli jak sie ja usuwa?? nie jestem jeszcze zbyt doswiadczona a lekarz ktorego pytalam nie mial czasu ostatnio i mnie zbyl szybka odpowiedza zeby sie nie martwic

ja tez podobno mam mala. a babka mowila mi ze to nic groznego... lol, stan zapalny i nic groznego... suka jebana...

Gość takaseo
od seksu ? nie. seks może podrażnić ją, pogorszyć jej stan, rozkrwawiać. Ale seks jako przyczyna odpada. Leczy się farmakologicznie (abothyl, solcogyn) lub termicznie (wypalanie, wymrażanie). Ponoć można też laserem, ale nie wiem.

Podobno jak za wcześnie się współżycie rozpocznie, to może mieć to wpływ na powstanie nadżerki. Także częsta zmiana partnerów i przez to zarażenie się jakimś tam wirusem ma duże znaczenie.