Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mimiomiomio

czy yasmin ma skutki uboczne? minaowicie zakrzepice

Polecane posty

Gość mimiomiomio

pierwszy raz stossuje tabletki yasmin waze 87kg wogóle pierwst raz stosuje jakikolwiek tabletki czy sa jakies skutki uboczne jak na was działaly i od którego nia jestem bezpłodna od barnia tych tableteczek bo kolzenka mówiła mi ze po dwóch tygodniach od wziecia pierwszej tabletki gdzyz hormony musza mi dobrze wchłonąć bo weze sporo 87kg jak jest prawda bo niechce mis sie w to wiezyć?

Gość mimiomiomio
nikt nie pomoze;(

Gość sosik
ja brałam pol roku cilest , .1.5 roku diane, rok yasmin- teraz nie biore juz nic- uffffff na szczescie od 8 miesiecy ,ale okazalo sie że od tabsów anty w tak młodym wieku mam juz chorobe naczyn-byłam juz uwarunkowana genetycznie i tabletki sie dolozyły. Czeka mnie teraz leczenie i wogóle zong. przemysl to, ja jestem mądra dopiero po szkodzie.

Yasmin i Yasminelle w ogóle powodują większe ryzyko zmian żylnych, bo zawierają środek moczopędny, więc pozbawiają organizm gromadzonej wody i zagęszczają krew. Jeśli ktoś ma tendencję do zwiększonej krzepliwości czy zmian żylnych w rodzinie (lub kiedyś), ma większe szanse na te kłopoty po Yasmin niż po innych tabsach. Koniecznie trzeba robić regularne badania krwi: płytki, czas krzepnięcia itp., a także stosować profilaktykę antyżylakową.

Gość Agusia0187
Ja biorę pierwsze opakowanie i strasznie pogorszył mi cerę, a miał ją poprawić :/ zamierzam iść w pon do lekarza i zmienić te tabl, po za tym bolą mnie po nich łydki... co do zabezpieczenia ja czekałam do 7 tabl choć lekarka mowiła że działają od 1,2 tabl. :) a Czy ktoś wie może czy skoro yasmin pogorszył mi cerę to regulon zacznie ja poprawiać, bo ja już tracę siły. :( miała poprawić a zdnia na dzień ją pogarsza. ;(

Gość nie ma tego na ulotce
ja wzielam 2 piersze tabletki. po drugiej prawei zemdlalam. dodatkowo po ok godzinie od lykniecia tych tabletek robila mi sie strasznie czerwona twarz i cala mnie piekla