Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ziomka

grzyby dla 1,5 rocznego dziecka ?????

Polecane posty

Jak myślicie drobie mamy czy można je podać takiemu maluchowi .Ja myślę że nie ale moja teściowa przekonuje że tak\" bo trzreba przyzwyczajać dziecko \" ????? Czy ja jestem przewrażliwiona czy może ona ma rację ??? poradźcie.

Gość no cos ty....
grzyby sa ciezkostrawne i nie zawieraja zadnych wartosciowych skladnikow.Po co je dawac dziecku i to jeszcze tak malemu????

Gość hmmmmmmm......
Chyba żartujesz z tymi grzybami takiemu małemu dziecku..daj posłuchaj się teściowej jak moja koleżanka swojej mamy gdy jej syn miał 4 lata i zjadł pierogi z grzybami i znalazł się w szpitalu.pozdrawiam!

Gość nie dawaj
grzybow malemu dziecku ! po co ? bedzie starszy to bedzie jadl. jeszcze ma czas przyzwyczajac malucha do grzybow mozna przeciez pozniej :)

Gość no cos ty....
ja nawet mojemu 4 letniemu dziecku ich nie serwuje

Gość hmmmmmmm......
Moj ma 5 lat i tez nie jadł jeszcze grzybów

Gość moje jadły powyżej 3 lat
:)

ja mam wiele , wiele wiecej lat i bardzo rzadko jem grzyby bo sa ciezkostrawne, a taki maluch, jesli chcesz miec niespokojna noc klopoty, jeszcze dosc zycia przed nim zeby, dowiedziec sie jak smakuje setka pod grzybka

Gość do goryyyy
pieczarki dla 7 mio latka dopiero-a grzyby lesne to pozniej!!!!!

Gość mowie Ci szczerze
ja mialam roczek i podczas Wigilii jadłam pierogi z grzybami :P bynajmniej nic mi sie nie stało :P :P

Gość ja np
grzybow lesnych bym nie podala bo sama ich nie jem ale pieczarki moja 2,5 letnia corcia zjada - co prawda malutko i rzadko ale je nic jej nie jest

Gość ja gdy mialam 5 lat
to dziadek dal mi grzyby, a ze mi smakowaly dal jeszcze jedna porcje po czy....goraczka i wymiotowalam, wiec mysle ze nie warto.

Za szybko na grzyby. Są ciężkostrawne i żywieniowo bezwartościowe. Nie ma sensu ich dawać tak małemu dziecku.

ja dziecka nie mam, ale 10lat młodszego brata. i jak był mały każdy mówił, że grzybów ŻADNYCH nie podaje się dziecku poniżej 7 lat. (każdy to znaczy i znajomi którzy mieli wówczas małe dzieci i lekarze)

Moja córka ma 6 lat i od czasu do czasu je grzyby.Nic jej po nich nie jest,nie zdarzyło się jeszcze,żeby bolał ją np.brzuszek. Oczywiście je grzyby w małych ilościach,zazwyczaj jako dodatek do mięsa. Uważam,że wszystko jest dozwolone,ale z umiarem. Martyna je grzyby od 3 roku życia.

z tego co wyczytałam młode mamy nie dają w tym wieku tego specjału ale są dwie osoby dorosłe które w dzieciństwie jadły grzyby wychodzi na to że kiedyś były inne zasady żywieniowe. Może stąd ten problem różnic zdań.

Gość do goryyyy
chociaz w kalendarzu zywieniowym jest ze podaje sie po roku:O ale a nie dam jeszcze długo długo