Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NukuNuku

sprawy tarczycowe a libido

Polecane posty

mam pewien problem i chcialam sie nim podzielic z reszta dziewczyn, bo nie wiem, czy tylko ja tak mam czy moze (oby!) to cecha naszej choroby. ale po kolei. :) od prawie 2 lat choruje na niedoczynnosc tarczycy (Hashimoto). TSH nie bylo moze skandalicznie wysokie, ale bylo ponad norme, dowiedzialam sie, skad moja ciagla sennosc, ospalosc, zly nastroj. zaczelam brac Euthyrox - w tej chwili moja stala dawka to 125 od 1 do 14 dnia miesiaca, a pozniej do konca miesiaca na zmiane ze 100. dodatkowo na ostatniej wizycie doszla do tego wysoka prolaktyna, wiec biore tez Bromergon (pol tabletki przed snem). czuje sie srednio. wyniki niby sa dobre, ale ja... eh. ciagle zmeczona, zla, niewyspana. ale najgorsze jest to, ze cos \\\'zabilo\\\' moje libido. nie wiem, czy to choroba czy te tabletki maja takie skutki uboczne, ale na nic nie mam ochoty. najchetniej spalabym albo jadla, ale nie ma mowy o zadnym seksie czy nawet pieszczotach. nic nie czuje! :( nie chce zaslaniac sie caly czas ta choroba, ale jak mam wytlumaczyc chlopakowi, ze nie mam ochoty? czekam na odpowiedzi...

Gość semo
Nie wiem czy to wina tabletek ale ja mam niby TSH w normie, a objawy jak Twoje :/ I tez nie mam ochoty zeby moj facet mnie dotykal... Tzn niby chce ale fizycznie wogole nic :> Sennosc, zmeczenie, rano ciezko mi wstac (chociaz ostatnio jakos sobie z tym radze) , ciagle przybieranie na wadze i wypadanie wlosow :/ (stwierdzono u mnie jakies guzki ale nie podalam sie jeszcze biopsji...) Czy przy normalnym TSH moge miec cos nie tak z tarczyca? bo pani endokrynolog twierdzi ze tyle bo duzo jem :/ i nic poza tym mi nie jest ... Zalamka jednym slowem - przytylam 25 kg w ciagu poltorej roku