Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaskolka22

30 lat i takie zmarszczki, czy to mozliwe???

Polecane posty

Gość ona nie ma jeszcze 30-tu lat
urodxziłą sie 12 marca 1978 roku co tam Mandaryna... popatrz na Dodę 6 lat młodszą:O (15.02.1984)

trzeba wziac pod uwage ,ze ona koncertuje wieczorami, non stop w trasie, pewnie jest przemeczona, do tego jescze cukrzyca, to wszystko wychodzi. mozliwe,ze kobiety w jej rodzinie tez w tym wieku mialy juz zmarszczki.

Gość po za tym
być może papierosy, alkohol, poźne chodzenie spać i stres - wszystko potem widać na twarzy

Gość jaskolka22
A mi sie wydaje, ze to efekt uczeszczania na solarium, opalania sie i papierosow(nie wiem czy teraz pali, ale kiedys chyba tak). W telewizji nie widac u niej tych koszmarnych zmarszczek, takze mamy dowod na to, ze odpowiedni makijaz+ oswietlenie ukryja wszystko..

Gość garbata
Możliwe możliwe i wczesniej:)jak ktoś nie dba o siebie to i wieku 20kilku lat bedzie miał zmarszczki:)

Gość popatrzcie na taką ROSATI
zaledwie 23 lata (9.01.1984), a jeszcze większe zmarchy niż mandaryna:O jak ktoś ma predyspozycje to nawet grube miliony nic nie pomogą:O

Gość konwalie1
mozliwe ja takie mam bo jestem krótkowidzem i niestety mrużę oczy dość często.

Gość garbata
predyspozycje to każdy ma ,ale trzeba dbac o siebie

Gość no to jak wyjaśnisz że taka
forsiata Rosati czy inna Doda albo Mandaryna maja te zmarchy??? przecież mają forsy jak lodu by do nich nie dopuścić i co?:O

Gość garbata
forsa to raczej nie pomaga dbałości wrecz przeciwnie:)

mam 22letnią koleżankę z takimi samymi zmarszczkami. Wszytko przez opalanie, od kwietnia olejek na skórę i na balkon, co wakacje brązowa - ładnie to wygląda, ale skóra nie wybacza tkaich rzeczy.

Gość Solarium.
Te zdjecia powinny byc przestroga dla tych posmazonych na czarno lalek z solarium.Promienie UV niszcza bardzo.

Gość garbata
hehe ,a kto patrzy na jutro?????liczy sie dzis:)i dlatego mamy co mamy,żadne przestrogi tu nie pomoga sex jest siła ogromna:)

Gość nie czytalam wszystkich
postow, sorry ja jestem z tego samego rocznika co Mandaryna tez palilam duuuuuuuzo (teraz mniej) , alkohol nie jest moim smiertelnym wrogiem ;) co nie znaczy ze naduzywam ale jest dla ludzi stresow mi nie brakuje , nocne zycie i wczesne wstawanie nie sa mi obce mam 2 dzieci w mojej rodzinie zmarszczki pojawialy sie dosc szybko wiec w sumie ja tez powinnam byc niezle pomarszczona ale nie - od 24-25 roku zycia dopielegnacji cery uzywalam kosmetykow odpowiednich dla mojego wieku i cery ktore opozniaja proces powstawania zmarszczek i bynajmniej nie byly to jakies drooooogie kosmetyki - ot produkty w przystepnej cenie krem pod oczy to podstawa ale oczywiscie dobrany do wieku bo sa kremy dla 20latek i dla 60latek

Gość garbata
kremy kremami a najwazniejsze to jak sie ustawiasz psychicznie,jak jest ustawiony twoj zegar biologiczny:)

strzeli sobie hialuron i po sprawie :) byłam niedawno u dermaotologa - już pisałam zresztą na kafe - dzidzuś z 60parę lat a buźka gładziutka jak pupa niemowlaka.. to nie tyle kwestia kremów - ile wiedzy - co dokładnie używać.. prezmysł kosmetyczny ma szeroką gamę kremów i innych bajerów - jasne. ale myślę że taki doktorek lepiej wie co dla skóry jest dobre :) moja lekarka od depilacji laserowej - lek med estetycznej - po 30. babeczka - też zero zmarszczek - ZERO - używa zamiast kremów jakichkolwiek differinu (krem na trądzik) - bo zawiera pochodne retinolu (chyba jakoś tak) i nie kosztuje jak te kosmetyczne z wyższej półki z retinolem po 400zł a 40 :) ona sobie to aplikuje na całą twarz - także na powieki - i naprawdę zmarszczek nie ma. (pewnie dochodzą też do tego zabiegi w gabinecie ale już nie dopytywałam..)

Gość Jaskolka22
Na pewno pewne rzeczy sa dziedziczne, ale taki stan skory to efekt trybu zycia i naduzywania solarium. Zaden czlowiek nie jest zaprogramowany na takie zmarszczki w wieku 29 lat.

Gość garbata
no róznie to z tym bywa,pza tym wygląd to nie tylko brak zmarszczek bo takie to maja nawet dzieci a wygladaje fajnie:)to buzowanie hormonów,i w ta strone trzeba isc jak mio patrzec na dziecko,w nim widac to ekspansje hormonów:)eh kremy:)jak umarłemu kadzidło:(