Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polokinma

chce troszke oszukac uczelnie...

Polecane posty

Gość polokinma

mianowicie chce dostac stypendium socjalne.. oficjalie jestesmy tylko na mamy rencie (450 zł) - ja, siostra, tata i mama. Tata pracuje na czarno w niemczech i jego dochody nie sa nigdzie zerejestrwane. Z uredu skarbowego bede miala wiec tylko zaswiadczenie o tych 450 zl na cala czworke, w takiej sytuacji stypendium mma raczej murowane, ale czy uczelanie moze odjsc do tego, ze zrobilam mamly przkret?

Gość moja koleżanka tak zrobiła
nikt się nie zorientował. Ba, nawet nikt się nie próbował orientować

Gość polokinma
chya jednak tez tak zrobie..

Gość nhyyuuuyt
nie!!! w tych czasach wiekszosc rodzin jest w podobnej sytuacji , myslisz ze jak inni robia??

Gość polokinma
tylko jak sie zorientuja to mge wyleciec z uczelni :O a to prywatbne studia, wiec to tez moge kogos zdiwic,ze ide na prywatne majac taki maly dochod..

Gość nhyyuuuyt
to jest nie dosprawdzenia jesli pracuje na czarno ;) nawet sie nie wyglupiaj zeby robic inaczej ;)

Gość ale stypendium to i tak
z kasy ministerstwa idzie a nie z uczelni. Więc spokojna głowa - co im wisi

Gość nhyyuuuyt
ja tak robilam i wiele moich kolezanek i kazdy rozmawial o tym otwarcie

Gość polokinma
dobra, dzieki ;) :):)

jak cos to np. babcia zbierala na konto kase na Twoja edukacje :D co ich to obchodzi :P

Gość kkkkkkkkkkkkkkk
a ja będę z własnych podatków łożył na Twoje lipstiki i tampony które zakupisz z przyznanego stypendium?:o kombinatorstwo i krętactwo ...to chyba nasza cecha narodowa🖐️

Gość djikshfiusdhfc
Ale mnie wkurzają tacy ludzie, ja piernicze, tylko chciwość i oszukiwać tam gdzie się da, mi byloby normalnie wstyd robic cos takiego, wiele rodzin jest rzeczywiscie w ciezkiej sytuacji, moze maja wiecej niz 450 zl na kilka osob ale albo nie dostana stypendium albo dostana minimalne przez takich ludzi jak TY. No ale coż, ważne, żeby toobie bylo lepiej. Powodzenia na nowej drodze zycia

Gość polokinma
o jeny...dobre :D:D:D dzieki ;) myslalam, ze zostane wyzwana od zlodieji i pasozytow ;)

Gość Pan Policjant.
dziękujemy za przyznanie się do wyłudzenia. Wniosek o podanie numeru IP w poniedziałek dotrze do administracji o2.pl

Gość polokinma
a jednak zostalam ;) trzebakombinowac, tylko tk mozna sioe utrzymac

Gość nhyyuuuyt
oj widze ze na pierwszym roku jestes.. ja tez bylam na prywatnych .. nikogo nie zdziwi twoj maly dochod ;) zdaza sie ze przedstawiaja praktycznie zerowy.. jeszcze lepiej bo wiecej dostaja

Gość polokinma
nic nie wyludzilam :O

Gość polokinma
no kurde przyda mi sie kasa, co prawda pracowalam 3 miechy i straczy na oplaty, ale siostra ma bialaeczka i cala kasa ijca idzie na jej leczenie.

Gość Pan Policjant.
Ciebie będziemy monitorować. Wniosek zostanie skierowany w postępowaniu przygotowawczym przeciwko "nhyyuuuyt"

Gość polokinma
tak, na pierwszym roku :)

Gość pfirsich
Niestety tak juz jest ze zazwyczaj 50 % zasilkow itp. idzie do ludzi ktorzy tej pomocy naparwde niepotrzebuja. A ludzie biedni lecz niestety dumni siedza cicho..

Gość nhyyuuuyt
NAWET SIE NIE ZASTANAWIAJ!!!! durny kraj ktory utrudnia egzystencje i zmusza do emigracji... :( (troche mnie ponioslo ale taka prawda)

Gość a oto streszczenia
tiaaa..teraz już wiem dlaczego nie dostałam socjalnego mimo iż przekraczałam dochód o całe 20 zyli...

Gość nhyyuuuyt
haha i ty jestes taka biedna dumna osoba? raczej durna albo niezaradna.. tacy ludzie w dzisiejszym swiecie nie maja szans... zycie ma sie jedno i trzeba z niego kozystac a nie wegetowac.. swoja duma sie nie najessz

Gość nhyyuuuyt
na mojej uczelni stypendium dostawaly osoby tylko z dochodem zerowym lub lekko powyzej... na prywatnej uczelni za ktora miesiecznie placisza ok 400zl?? kazdy wie o co chodzi

Gość pfirsich
nie pisze o sobie. Czyli zaradnosc to wedlug ciebie zabieranie innym tego co "tobie" sie nie nalezy?

Gość nhyyuuuyt
jak nie nalezy jesli nie mam za co kupic ksiazki czy biletu aby dojechac na uczelnie?? to jak mi sie nie nalezy to niby komu??

Gość nhyyuuuyt
Ama_leta TO powiedz mi jak to sie dzieje ze tak robi baardzo duzo osob ktore znam w tym ja i to przechodzi?

Gość pfirsich
Wiesz jak nie stac Cie na studia to nie idz albo sama sobie zaparcuj.

Gość nhyyuuuyt
ale w jej r5odzinie dochod nie przekracza tej sumy .. jej ojciec nie pracuje ( na czarno ale nie masz na to dowodow zadnych) a mama ma tylko rete