Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rogowataaa

co to jest ? fioletowe żyłki pod oczyma?

Polecane posty

Gość rogowataaa

jak nałożę podkład to ich nie widać, ale bez, owszem raz mocniej raz słabiej, te żyłki są pod całą długością oka, cienkie, fioletowe, jak naciągnę skórę szczegółnie widoczne. co to takiego i jak sobie z tym radzić, bo mam wrażenie że z wiekiem widać je bardziej (mam 23 lata).

Gość rogowataaa
jesu :O a ktoś inny może wie?

Gość do chinki
rozbiegnij się i palnij z całej siły łbem w mur :O. Wersja pod oczyma jest tak samo poprawna jak pod oczami.

Gość kijanaaa
twoj nick brzmi koslawo

Gość rogowataaa
a kij mnie obchodzi jak Ci to brzmi, niespełniona polonistko :O i wracać do tematu 😭

Gość carrie22
rogowata, kazdy ma te zylki, tylko ze u innych sa bardziej widoczne.

Gość rogowataaa
hm a czy można je jakoś "spłycić" ? bo u mnie skóra jest b. cienka i strasznie je widać, przez co cały obszar pod okiem taki siny się wydaje.

Gość kijanaaa
chinka jakiego bledu co ty tu matka poprawnosci jezykowaj jestes? jak sie nie podoba to wypad

Gość kijanaaa
poza tym malo nas interesuje czy spleniona jestes czy nie

Gość carrie22
oko (narząd wzroku) okiem; oczy, oczu (a. ócz), oczom, oczami a. OCZYMA, oczach ze slownika pwn. Rozumiem, ze celem twojego zycia jest wyszukiwanie bledow w postach i ich poprawianie, ale radze czasami korzystac ze slownika przed zwroceniem uwagi:O

A teraz znajdź sobie stronę z najnowszymi zaleceniami językoznawców i poczytaj- tam jest napisane to co ci powiedziałam- obie formy sa poprawne ale odchodzi się od stosowania formy \"oczyma\". Tyle w temacie bo więcej i tak nie zrozumiecie.

Gość rogowataaa
hola hola, a o jakim Ty błędzie tu traktujesz :O ? że Ci brzmi koślawo, to żaden argument :O, inaczej starsi ludzie to bez wyjątku analfabeci. jasne, bądźmy tacy hej do przodu i niedługo każdy będzie rzucał tekstem " chodź mała zahaczymy o kwadrat" (w wolnym tłumaczeniu, zapraszam Cię do siebie). i chroń Boże, przed takimi polonistkami w szkołach :o którzy jedyne co, to potrafią skwitować wypowiedź "koślawą". a teraz, spierrdalaj :) >>>>>dzięki kijanka, zabieram się do przeglądania 🖐️

Gość carrie22
Odchodzic od tej formy Polacy moga jeszcze z 10 lat, takze nie mozesz jej wytknac jako bledu. Idz juz z tego watku, bo nie starczy ci czasu na sprawdzenie innych wpisow:O

Gość rogowataaa
oraz: jeśli obie formy sa poprawne, to Ty masz jakieś ograniczone horyzonty, zadając pytanie " a co to są "oczyma" ".

Gość chinka jedyna ktora jest tu
skompromotowana to tylko i wylacznie ty, jako polonistka, buheheheh :D

Gość carrie22
NIkt na poziomie nie mowi 'oczyma'????? Dobre....

A wy nie macie innych problemów, tylko czepiać się OCZÓW? :P:P Nie róbcie z siebie przedszkola. A jak chcecie się na kimś wyżyć polecam strzaskać kotlety na obiad 🖐️

Gość kijanaaa
spadajcie sie wymadrzac na inny topik bo w tym nie macie nic dopowiedzenia na temat!

dziwie sie niektórym ze zamiast odpowiadac i pomagac osobie pytajacej to zwraca uwage na forme pisowni skoro tak i tak jest poprawnie wiec o co ta wojna :o rogowataaa ja tez mam zyłki pod oczyma ;) (mi sie ta forma odpowiada sama tak mowie:) ) i stosuje od paru let żel ze swietlikiem ale wiesz co ja nie widze zadnej poprawy ale stosuje nadal bo ponoc pomaga to na zmarszczki co by za szybko nie powstaly;) czytalam ze pod oczy nie wolno na noc uzywac tłustych kremów bo spowalniaja one krązenie krwi w tym miejscu i rano kolorek fioletowy bedzie bardziej widoczny ehh

Gość ccc..
raczej pesymistka --> ja tez ma te zylki i wogole podkowy straszne a uzywam kremu bambino dla dzieci wlasnie pod oczy na noc czy zle robie?

ccc-->pod oczy powinno sie uzywac jakis lekkich kremów a najlepiej o konsystencji żelu, dobrze działaja okłądy z rumianku a tłuste intensywnie działające kosmetyki mogą wywołać obrzęki i spowodować pojawienie się worków pod oczami.