Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brzydkie kaczatkooo

badanie hormonow

Polecane posty

Gość brzydkie kaczatkooo

chcialbym sobie zbadac hormony, ale nie mam o tym pojecia... gdzie to sie robi... normlanie w przychodni, pobierajac krew? i czy hormony sie bada konkretnie jakies? mi chodzi głownie o hormony mogace miec zwiazek z trądzikiem i nadmiernym owlosieniem. Czy trezba miec na to skierowanie od lekarza ogolnego? czy lepiej najpierw wybrac sie do endokrynologa?

Gość hermiona_1
Najlepiej pojdz do ginekologa i on da Tobie skierowanie na takie badania i wymieni ktore hormony maja zbadac. Z tego co sie orientuje to takie badanie jest platne ale nie wiem dokladnie ile.

Gość brzydkie kaczatkooo
dzieki za info dodam ze tradzik lecze u derma ponad 2 lata i zawsze wraca... z owlosieniem jako tako sobie radzilam (nie bylo wyjatkowo duze), ale od pewnego czasu nawet na sutkach sie pojawily włoski i zaczelo mnie to maartwic, czytalam ze hormony moga miec zwiazek wlasnie z tymi dwoma rzeczama na raz.

Gość kobieta jednego...itd
Ja byłam najpierw u lekarza rodzinnego po skierowanie do endokrynologa (bi jest niezbedne). Endokrynolog skierował mnie na badanie hormonów - pobieranie krwi w przychodni - i na USG. Jeżeli badania są przez skierowanie od endokrynologa to są bezpłatne - ja tak miałam. Możesz iść też sama do przychodni bez skierowania i odpłatnie zrobic badania i z wynikami iść do lekarza - przynajmniej kiedys była taka możliwość:)

Gość aaa...
usg ale czego ? i tak po prostu wejsc do przychodni i prosic i pobranie krwi ?tez jestem tematem zaintersowana bo mam ten sam problem i tez myslalam by udac sie z tym do lekarza

Gość ika..
a czy mowicie endokrynologowi ze macie owlosienie na piersiach? nie wiem czemu ale ja sie wstydze :O

Gość badania horomonów
są drogie, około 30 zł za jeden, niestety ale odczynniki i aparatura do tego pociągają ogromne koszty, więc doradzam lekarza, no chyba że Was stac to co innego

Gość monyka1
a czy tlusta cera , chropowata oraz plamy brazowe na czole pod okiem i nad ustami moga miec zwiazek z hormonami?

Gość brzydie kaczatkooo
doo aaa..-> a czy oprocz owlosienia masz tez problemy z cera? ja mam duzo zaskornikow na polikach brodzie, czoło jest czyste, po pryszczach pozostaja mi blizny mimo ze nie wyciskam... teraz chodze na mikrodermabrazje, dermatolog mnie skierowala widze poprawe na polikach jasnieje przebarwienia i skoraa sie regeneruje, ale zaskorniki znowu sie pojawily i znowu mi wyskakuja pryszcze:( boze nie dosc ze te wlosy to jeszcze pryszcze... chociaz z owlosieniem maskuje sie, wasika usuwam plastrami, na piersiach usuwam penseta, ale nie za czesto i duzo... nie mama chlopaka wiec nie ma sensu sie tak zameczac usuwaniem, ale wasik, broda czy szyja i wlosy na nich to juz trzeba sie martwic bo to zawsze widac:( moja mama tez ma problemy z wasikiem, broda, szyja... nie wiem jak z piersiami.. wstydze sie zapytac... problemów z cera takich nie miala jak ja, ale tez jej cos wyskakuje, nie ma gładkiej cery... ale 100 razy lepsza niz ja... dodam ze z natury mam tez gęste ciemne włosy (chodzi mi teraz o glowe:p), ciemne brwi, ale niezarosniete no i rzesy tez długie i ciemne, moze taka jest moja natura poporstu, ale te piersi mnie denerwuja najbardziej, bo z wasem wiem ze duzo osoba ma problemy... trezba bedzie cos z tym zrobic, pogadam z mama, bo sama nie zalatwie tego wszystkiego i wole miec wsparcie, z reszta moja mama tez mowila cos kiedys ze musi hormony sobie zbadac... doodam ze jestem młoda mam dopiero 18 lat;/ i nigdy nie bylam i ginekologa, moze do tego lekarza tez trezba sie wybrac i zapytac o moje watpliwosci... pozdrawiam wszystkich

Gość e-cinka
badania hormonow robi sie w jednym cyklu 3 razy w jakich okresli lekarz a wiec po skierowanie marsz

Gość kobieta jednego....itd
Idziesz do labolatorium w przychodni i mówisz że chcesz zbadac sobie hormony - tyle, pielegniarka powinna cie pokierowac:) Ale z doswiadczenia polecam iść do endokrynologa:) bo wówczas badanie jest BEZPŁATNE. Nie ma sie czego wstydzic. Lekarz pewnie sam sie ciebie zapyta czy masz równiez włoski na piersiach. Jeżeli masz na brzuchu to postaraj sie ich nie depilowac przed wizytą bo lekarz moze chciec zobaczyc jaka jest ich ilosc itd. To naprawde nie jest nic krępującego! Pprzebarwienia mogą byc równiez spowodowane hormonami - ale to nie jest regóła:/ Ja mam włosy w kolorze ciemny blond ale za to bardzo grube. I niestety ciemne włoski rosną mi na brzuchu i pachwinach - koszmar!! Niestety u mnie wyszło że mam hormony na granicy normy i lekarka odradziła podjecie leczenia hormonami bo bała sie że może mi to tylko zaszkodzic:/ wiec tak sie mecze:( USG miałam brzucha (jajniki i macica) aby sprawdzic czy są w porządku - ich jakies choroby czy wady równiez mogą powodowac problemy natury hormonalnej.

Gość ja......................
Dostałam skierowanie na badanie hormonów od dermatologa idz najlepiej do lekarza on bedzie wiedział co i jak.

Gość hfjfjfgcjkgck
kksnfkl;slkflmvmbvk;xmvldsf hiuehiojeworkjopeopithjihtdkmknckjxnvo[jkpoekwikpksdpfdsjijo ejkopkspaopsojfl[alkojgiprjt09843905iwklea 'l;d[jeqkl ;e]fl[pektoigrj9tuoe wkrplks'fl;kjto9u2903803i-0olrwkrpojeiouewukf[pdslf[peowi09t u09tu0ikro[ewlp[eijoitjriojld;m,f;ldoldjp,;'dg;nhjxfkas[rowe -0ri30ikw,lf;dskpoewkwotpoerujt0 okit[el[peit0943984uyjrtpkpoewur09826q-jkdf;sa,f';dskgfopijg p;d,sg;dfkmgoljhlf;'d,l;djglkdjg;sklf[pwio0asijrsdmkf;lsdjfo piwhro[ewjktewlk[gtk,d;,glkuiyuityikgyjrtfujehywreytrujghnvg bhjgjgfjhedgtdfghfhjgfjkhgjfghsdtgefsd,nknnljknjkbjhgfdtrdrt dwfesgdhjytutiu677eytdrhg,nj.k/?.?ljm'jk'kpkspoeopfg;ldfjwq9 pek2u83yr74t5m;tk[pei=kfgdfmg;lmfd/g,ISD)(ITPKGo;jf90wurposk mlnsdiugf87qhywoijpoajkdoihsiufhoakjdopsjfioh7saginmlsz;m ckjdbch*jsdjnfmkls f iurhwopkopej orejp kp'orj[qr jkopwjriqhwiporjwprjkop wjurowj porj [o jkprojwoi tjpekr093u t03jtp[klr[i0a9ur0wjkp[fqwkjfoe9tu0w9ir-0ewkgpojkepofk09wewu e09juwmw0ib [pokjpewj oi ji8aytpoijeojeojk[pyi0 pop[ey0euy095uykdlgh,;lfkpofjho9dfph kksnfkl;slkflmvmbvk;xmvldsf hiuehiojeworkjopeopithjihtdkmknckjxnvo[jkpoekwikpksdpfdsjijo ejkopkspaopsojfl[alkojgiprjt09843905iwklea 'l;d[jeqkl ;e]fl[pektoigrj9tuoe wkrplks'fl;kjto9u2903803i-0olrwkrpojeiouewukf[pdslf[peowi09t u09tu0ikro[ewlp[eijoitjriojld;m,f;ldoldjp,;'dg;nhjxfkas[rowe -0ri30ikw,lf;dskpoewkwotpoerujt0 okit[el[peit0943984uyjrtpkpoewur09826q-jkdf;sa,f';dskgfopijg p;d,sg;dfkmgoljhlf;'d,l;djglkdjg;sklf[pwio0asijrsdmkf;lsdjfo piwhro[ewjktewlk[gtk,d;,glkuiyuityikgyjrtfujehywreytrujghnvg bhjgjgfjhedgtdfghfhjgfjkhgjfghsdtgefsd,nknnljknjkbjhgfdtrdrt dwfesgdhjytutiu677eytdrhg,nj.k/?.?ljm'jk'kpkspoeopfg;ldfjwq9 pek2u83yr74t5m;tk[pei=kfgdfmg;lmfd/g,ISD)(ITPKGo;jf90wurposk mlnsdiugf87qhywoijpoajkdoihsiufhoakjdopsjfioh7saginmlsz;m ckjdbch*jsdjnfmkls f iurhwopkopej orejp kp'orj[qr jkopwjriqhwiporjwprjkop wjurowj porj [o jkprojwoi tjpekr093u t03jtp[klr[i0a9ur0wjkp[fqwkjfoe9tu0w9ir-0ewkgpojkepofk09wewu e09juwmw0ib [pokjpewj oi ji8aytpoijeojeojk[pyi0 pop[ey0euy095uykdlgh,;lfkpofjho9dfph kksnfkl;slkflmvmbvk;xmvldsf hiuehiojeworkjopeopithjihtdkmknckjxnvo[jkpoekwikpksdpfdsjijo ejkopkspaopsojfl[alkojgiprjt09843905iwklea 'l;d[jeqkl ;e]fl[pektoigrj9tuoe wkrplks'fl;kjto9u2903803i-0olrwkrpojeiouewukf[pdslf[peowi09t u09tu0ikro[ewlp[eijoitjriojld;m,f;ldoldjp,;'dg;nhjxfkas[rowe -0ri30ikw,lf;dskpoewkwotpoerujt0 okit[el[peit0943984uyjrtpkpoewur09826q-jkdf;sa,f';dskgfopijg p;d,sg;dfkmgoljhlf;'d,l;djglkdjg;sklf[pwio0asijrsdmkf;lsdjfo piwhro[ewjktewlk[gtk,d;,glkuiyuityikgyjrtfujehywreytrujghnvg bhjgjgfjhedgtdfghfhjgfjkhgjfghsdtgefsd,nknnljknjkbjhgfdtrdrt dwfesgdhjytutiu677eytdrhg,nj.k/?.?ljm'jk'kpkspoeopfg;ldfjwq9 pek2u83yr74t5m;tk[pei=kfgdfmg;lmfd/g,ISD)(ITPKGo;jf90wurposk mlnsdiugf87qhywoijpoajkdoihsiufhoakjdopsjfioh7saginmlsz;m ckjdbch*jsdjnfmkls f iurhwopkopej orejp kp'orj[qr jkopwjriqhwiporjwprjkop wjurowj porj [o jkprojwoi tjpekr093u t03jtp[klr[i0a9ur0wjkp[fqwkjfoe9tu0w9ir-0ewkgpojkepofk09wewu e09juwmw0ib [pokjpewj oi ji8aytpoijeojeojk[pyi0 pop[ey0euy095uykdlgh,;lfkpofjho9dfph kksnfkl;slkflmvmbvk;xmvldsf hiuehiojeworkjopeopithjihtdkmknckjxnvo[jkpoekwikpksdpfdsjijo ejkopkspaopsojfl[alkojgiprjt09843905iwklea 'l;d[jeqkl ;e]fl[pektoigrj9tuoe wkrplks'fl;kjto9u2903803i-0olrwkrpojeiouewukf[pdslf[peowi09t u09tu0ikro[ewlp[eijoitjriojld;m,f;ldoldjp,;'dg;nhjxfkas[rowe -0ri30ikw,lf;dskpoewkwotpoerujt0 okit[el[peit0943984uyjrtpkpoewur09826q-jkdf;sa,f';dskgfopijg p;d,sg;dfkmgoljhlf;'d,l;djglkdjg;sklf[pwio0asijrsdmkf;lsdjfo piwhro[ewjktewlk[gtk,d;,glkuiyuityikgyjrtfujehywreytrujghnvg bhjgjgfjhedgtdfghfhjgfjkhgjfghsdtgefsd,nknnljknjkbjhgfdtrdrt dwfesgdhjytutiu677eytdrhg,nj.k/?.?ljm'jk'kpkspoeopfg;ldfjwq9 pek2u83yr74t5m;tk[pei=kfgdfmg;lmfd/g,ISD)(ITPKGo;jf90wurposk mlnsdiugf87qhywoijpoajkdoihsiufhoakjdopsjfioh7saginmlsz;m ckjdbch*jsdjnfmkls f iurhwopkopej orejp kp'orj[qr jkopwjriqhwiporjwprjkop wjurowj porj [o jkprojwoi tjpekr093u t03jtp[klr[i0a9ur0wjkp[fqwkjfoe9tu0w9ir-0ewkgpojkepofk09wewu e09juwmw0ib [pokjpewj oi ji8aytpoijeojeojk[pyi0 pop[ey0euy095uykdlgh,;lfkpofjho9dfph kksnfkl;slkflmvmbvk;xmvldsf hiuehiojeworkjopeopithjihtdkmknckjxnvo[jkpoekwikpksdpfdsjijo ejkopkspaopsojfl[alkojgiprjt09843905iwklea 'l;d[jeqkl ;e]fl[pektoigrj9tuoe wkrplks'fl;kjto9u2903803i-0olrwkrpojeiouewukf[pdslf[peowi09t u09tu0ikro[ewlp[eijoitjriojld;m,f;ldoldjp,;'dg;nhjxfkas[rowe -0ri30ikw,lf;dskpoewkwotpoerujt0 okit[el[peit0943984uyjrtpkpoewur09826q-jkdf;sa,f';dskgfopijg p;d,sg;dfkmgoljhlf;'d,l;djglkdjg;sklf[pwio0asijrsdmkf;lsdjfo piwhro[ewjktewlk[gtk,d;,glkuiyuityikgyjrtfujehywreytrujghnvg bhjgjgfjhedgtdfghfhjgfjkhgjfghsdtgefsd,nknnljknjkbjhgfdtrdrt dwfesgdhjytutiu677eytdrhg,nj.k/?.?ljm'jk'kpkspoeopfg;ldfjwq9 pek2u83yr74t5m;tk[pei=kfgdfmg;lmfd/g,ISD)(ITPKGo;jf90wurposk mlnsdiugf87qhywoijpoajkdoihsiufhoakjdopsjfioh7saginmlsz;m ckjdbch*jsdjnfmkls f iurhwopkopej orejp kp'orj[qr jkopwjriqhwiporjwprjkop wjurowj porj [o jkprojwoi tjpekr093u t03jtp[klr[i0a9ur0wjkp[fqwkjfoe9tu0w9ir-0ewkgpojkepofk09wewu e09juwmw0ib [pokjpewj oi ji8aytpoijeojeojk[pyi0 pop[ey0euy095uykdlgh,;lfkpofjho9dfph kksnfkl;slkflmvmbvk;xmvldsf hiuehiojeworkjopeopithjihtdkmknckjxnvo[jkpoekwikpksdpfdsjijo ejkopkspaopsojfl[alkojgiprjt09843905iwklea 'l;d[jeqkl ;e]fl[pektoigrj9tuoe wkrplks'fl;kjto9u2903803i-0olrwkrpojeiouewukf[pdslf[peowi09t u09tu0ikro[ewlp[eijoitjriojld;m,f;ldoldjp,;'dg;nhjxfkas[rowe -0ri30ikw,lf;dskpoewkwotpoerujt0 okit[el[peit0943984uyjrtpkpoewur09826q-jkdf;sa,f';dskgfopijg p;d,sg;dfkmgoljhlf;'d,l;djglkdjg;sklf[pwio0asijrsdmkf;lsdjfo piwhro[ewjktewlk[gtk,d;,glkuiyuityikgyjrtfujehywreytrujghnvg bhjgjgfjhedgtdfghfhjgfjkhgjfghsdtgefsd,nknnljknjkbjhgfdtrdrt dwfesgdhjytutiu677eytdrhg,nj.k/?.?ljm'jk'kpkspoeopfg;ldfjwq9 pek2u83yr74t5m;tk[pei=kfgdfmg;lmfd/g,ISD)(ITPKGo;jf90wurposk mlnsdiugf87qhywoijpoajkdoihsiufhoakjdopsjfioh7saginmlsz;m ckjdbch*jsdjnfmkls f iurhwopkopej orejp kp'orj[qr jkopwjriqhwiporjwprjkop wjurowj porj [o jkprojwoi tjpekr093u t03jtp[klr[i0a9ur0wjkp[fqwkjfoe9tu0w9ir-0ewkgpojkepofk09wewu e09juwmw0ib [pokjpewj oi ji8aytpoijeojeojk[pyi0 pop[ey0euy095uykdlgh,;lfkpofjho9dfph

Gość brzudkie kaczatkooo
a czy jest ktos kto wyleczył swoj tradzik hormonami?

Gość cebula ostra
badanie hormnonalne wykonuje sie tylko w okreslonym dniu cyklu nie pamiętem dobrze ale chyba w 5 dniu cyklu spytaj lekarza badanie jest płatne ja płaciłam okoł 100 zł tylko ja miałam badanie poziomu kilku chormonw oczywiscie badanie to wykonuje sie z krwi pacjentki ja miałam takie zalecenie ze mam byc na czczo a wieczorem miałam zjesc bardzo lekki posiłek

Gość aaa...
brzydkie kaczątko--> tak mam problemy z cera tyle ze ja jako takich pryszczy nie mam czasem wyskoczy jakis ale ogolnie nie jestem obsypana ale za to mam tlusta cere , zaskorniki i łojotok skorny- wszustko mnie swedzi ( glowa i brwi szczegolnie) i rumien spowodowany pekajacymi naczynkami - nic tylko sie zalamac

Gość aaa...
cebula ostra a jakie hormony badalas ?