Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiper

Czy kobiety REGULARNIE miesiączkujące też mogą mieć problem z zajściem w ciążę?

Polecane posty

Gość kiper

regularnie miesiączkuję tj. w stałych odstępach czasu (26-35 dni), ale już od ponad roku mam regulare miesiaczki co 28 dni. Czy mimo to mogę mieć jakies problemy z zajściem w ciążę? czego one mogą dotyczyć?

Gość owszem mozesz miec problem
jesli nie zdrowotny to czasem problemem jest psychika niestety

Gość kiper
a problemy zdrowotne to czego mogą dotyczyć?

problemy zdrowotne moga dotyczyc poziomu hormonow, poza tym czasem to nie zdrowie kobiety,a mezczyzny np. zbyt mala ruchliwosc plemnikow.

Gość zatkało mnie
jest cały wachlarz problemów. włącznie z problemem mężczyzny. nie zastanawiaj się nad tym na zapas, bo nie ma sensu. zacznij się martwić jak nie zacznie wychodzić w tym określonym przez medycynę czasie, chyba po kilkunastu miesiącach starań czy jakoś tak mówi się dopiero o bezpłodności

Gość kiper
czyli nawet jeśli regularnie miesiączkuję to mogę miec problemy hormonalne????? czy te problemy dotyczą tylko i wyłącznie etgo co sie dzieje wewnątrz organizmu i niczego nie można podejrzewać bez zrobienia badań?

ogolnie to poczytaj na forach poswieconych ciazy i planowaniu dziecka. Najlepiej zasiegnij porady lekarza. Ja od 10 miesiecy nie moge zajsc w ciaze a jestem zdrowa jak kon :) Plodna itp. Niestety jakos nam nie wychodzi

Ja jak w szwajcarskim zearku 27- 29 dni , owulacja zawsze była ( podglądałam 2 lata na usg) i po 5 latach dopiero się udało i mam wreszcie 2 dziecko. Z pierwszym nie było takich problemów za 5 razem się udało.

Gość sssaczek
wiele problemów można samemu wykryć stosując poprostu npr - do daje pelny obraz cyklu i długości faz - ja mialam zawsze regularne cykle - 26-27 dni a mam za krótką faze lurealną i za malo progesteronu...będzie trudno mi zajść :(

Gość kiper
tylko skąd mogą się brać te wszystkie problemy? niedobory, nadwyżki hormonów itp.? czy to wynika ze złego stylu życia? złego odżywiania? jak temu zapobiegać?