Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AnonimTematyczny

Włókniak w piersi i chirurgia jednodniowa

Polecane posty

Witam! Dzisiaj po południu mam mieć usuwanego z piersi włókniaka. Zastanawiam się jak to będzie, bo na zabieg jestem zapisana do tzw \"chirurgi jednodniowej\" czyli w planie jest, że jeszcze dzisiaj wrócę do domu. Czy są tu kobietki które przeszły taki zabieg i mogłyby mi powiedzieć czego się mniej więcej spodziewać? Czy dostanę znieczulenie ogólne, czy tylko jakieś miejscowe? Jak długo trwać może taki zabieg? Jak długo będzie goić się rana? I czy może się jakoś specjalnie przygotować? Bo naprawdę nie umiem sobie tego wyobrazić ...

Gość szczera dziewczyna
zabieg jest krótki dostajesz znieczulenie miejscoewe .. lekarz .nacina skóre...i wycina nozyczkami włókniaka..zostaje mała blizna..ale moze odrazu nie wyjdziesz tylko na drugi dzien

Dziękuję za odpowiedz... Mam nadzieję, że jednak wrócę już dziś do domu, gdyż na zabieg muszę dojechać spory kawałek i nie chciałabym zostawać w obcym mieście :( Trochę boję się bólu, że nie wytrzymam jak lekarz będzie mi coś wycinał :( Albo, że będę się czuła paskudnie po głupim jasiu..

Gość gfhjgj
jak sie czujesz? wszystko ok?