Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OOOLALALLALALA

LEKARZ MÓWI ZREZYGNOWAĆ Z SEKSU TO OZNACZA ŻE MAM ZREZYGNOWAC Z PENETRACJI CZY?

Polecane posty

Gość OOOLALALLALALA

Mam dosyć krótką szyjkę macicy i jak byłam oststnio u lekarza to na samym końcu już praktycznie w drzwiach lekarz powiedział że oczywiście musze zrezygnowac z seksu... ale nie wiem dokładnie co miał na myśli- czy chodziło mu o to że nie może dojść do penetracji pochwy czy o to ze nie moge mieć w ogóle orgazmów?? nie wiem czy mąż może mnie np pieścić , doprowadzając do orgazmów np jezyczkiem bez penetracji czy wógóle nie moge mieć orgazmów nie zaleznie w jaki sposób... jak myślicie co dokładnie miał na myśli?? głupio wyszło u tego lekarza- powiedział mi to w drzwiach jak wychodziłam i dopiero po jakiejś chcwili zdałam sobie sprawe że nie wiem co miał dokładnie na mysli....

Gość i orgazmów również
bezwzględny zakaz w ciąży zagrożonej

Gość OOOLALALLALALA
z penetracji zrezygnowaliśmy oczywiście odrazu - tylko nie wiem czy mogę miec orgazm bez penetracji... czy to nie zaszkodzi dzidziusiowi??? swoją droga to orgazm w moim przypadkujest nieunikniony - bo jeśli przez klka dni nie miziam się zmężem to w nocy i tak mi się śni sex i mam orgazm przez sen - a nad tym juz nie zapanuje... Boję sie że to zaszkodzi dzidziusiowi... Chyba chodzi o to żeby nie wywołac przedwczesnego porodu jestem w 28 tc

Gość madziałka
orgazm doprowadza do skurczów macicy tak mi lekarz powiedział więc ani sexu ani orgazmów...

Myślę, że też orgazmów. a w którym jesteś tygodniu/miesiącu? Masz założony szew naszyjkowy?

Gość ooolalalala
jestem w 28 tc lekarz mówił że jeśli w ciągu tygodnia mi się nie poprawi to od następnego poniedziałku skieruje mnie do szpitala - ale nie mówił dokładnie czy na założenie szwu czy tylko na odpoczynek pod kroplówką ja rozumiem że bez większego kłopotu mozna zrezygnowac z sexu z penetracja ... ale ciężko jest się powstrzymać od orgazmu przez taki długi czas- mówiąc szczerze to chyba niemożelwe żeby przez ponad 3 miesiące sie tak powstrzymać...

Gość madziałka
dziewczyno co ty opowiadasz??jak można nie wytrzymać bez orgazmu??przepraszam może jestem"inna"ale nie rozumiem cie:(ja już dwa miesiące żyje bez orgazmu bo uwagę skupiam na fasolce a nie na swojej przyjemności!:(

Gość oolalallala
no poprostu ogarnia mnie tak ogromne podniecenie ze niejestem w stnie sie powstrzymac żeby ,,nie dokończyć,, a jak nie dokończę to w nocy i tak mi się sni sex przez większośc nocy i przez sen mam kilka orgazmów... ostatnio miałam orgazm jakieś 3 tygodnie temu i myśle że jeszcze wytrzymam ze 2- ale najgorzej jest jak pieszczę się z meżem - i tak nie pozwalam mu się za bardzo dotykac to raczej ja się nim zajmuje no dla mnie takie powstrzymywanie sie jest bardzo trudne i juz...

Gość oolalallala
a ja o moim dzidziusiu myslę prawie 24 godziny na dobe i błagam wszystkie świętości żeby nie urodził się za wcześnie ale jestem też istotą seksualną i ciąża tego nie zmienia :(

Gość -ala-
no niestety trzebva umiec wybrac co jest wazniejsze, orgazm czy donoszona ciaza :-o nie rozumiem stwierdzenia nie umiem zyc,m a co Ty robot jestes? ja tez pare razy w ciazy uslyszalam ze zakaz sexu do odwolania i po wyjsciu z gabinetu nawet przez mysl mi nie przeszly pieszczoty, itp skupilam sie tylko na tym zeby moje dziecko donosic, nie urodzilo sie za szybko i nie bylo przez to chore/uposledzone skup sie na dziecku nie na sobie przez ten czas..

OOOLALALLALALA ---------> może założą Ci szew? Rozumiem Cię, jak trudno wytrzymac Ci bez orgazmu. Ja też nie wytrzymałam dłużej niż tydzień, ale miałam założony szew i nie było problemu. Myślę, że łatwo wytrzymac dziewczynom o małym temperamencie. Te z trochę większym naprawdę maja z tym problem.

Gość gość
Też z powodu niewydolności szyjki macicy mamy z mężem zakaz seksu.i też przy całej mojej miłości do dziecka, pierworodnego oraz lęku o nie żeby donosic ciążę bo to 21tydz, bardzo brakuje mi seksu, bardzo..a tu termin porodu na luty i myślę dobre 2miesiące połogu. Nie ma sie co rzucać, jestesmy istotami seksualnymi, kocham męża, cieszymy sie z tej ciąży, wiec jest ciężko choc wiadomo że to syn jest ważniejszy teraz

Gość gość
Ja miałam pessar od szóstego miesiąca i zakaz seksu, ale tylko penetracji, więc się do tego zastosowaliśmy.

Gość gość
Pessar to szew ?

Gość gość
Orgazm powoduje wydzielanie oksytocyny, co wpływa na skurcze więc przy skróconej szyjce też jest zakazany. Jak ktoś ma mega popęd to niech spyta lekarza o jakieś środki.

Gość gość
Ja też mam duży temperament i kochamy z mężem sex. Ale jak lekarz zabronił to się stosowałam. Jak miałam ochotę to myślałam o dziecku i minęło. Co więcej, w ciąży miałam jeszcze większą ochotę. Ale daliśmy radę z mężem przetrwać. Nadrobiliśmy w 40 tygodniu. Gdy się okazało że ta krótka szyjka trzyma jak szalona. Tydzień sexu bez ograniczeń. Dziewczyny w życiu nie miałam takich orgazmów. Po tygodniu szyjka puściła i poród był szybki, a dzidzia zdrowa. Wiec warto dodać sobie na wstrzymanie jak trzeba.

Gość gość
Bo chodzisz sama ja zawsze mam męża przy każdym badaniu cipki i wspierał porody bo nie jestem zacofana by się wstydzić męża. Przede wszystkim mąż ubezpiecza przed z bocznym ginekologiem jak ten. .. Badanie u ginekologa: Lekarz rozpiął rozporek - poranny.pl.