Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amoksycylinka

amoksycylina

Polecane posty

Gość amoksycylinka

witam. dostałam na zapalenie oskrzeli amoksiklav i nie wiem czy on wpływa na tabletki anty. na ulotce amoksiklavu nie ma o tym wzmianki, a na ulotce harmonetu pisze ze penicylina może obniżać ich skuteczność. i teraz nie wiem. dodam że antybiotyk biorę od wtorku. teraz dopiero wróciłam do domu i mogłam porównaćulotkę harmonetu.wczoraj kochałam się z moim facetem i teraz nie wiem?jak ktoś wie to prosze o opinię :)

Gość upupupupupupupup

amoksycyklina zmniejsza skuteczność i rzeczywiście nie ma tego na ulotce, ale na bank ma wpływ na tabletki.

Gość amoksycylinka
no właśnie :( kurczę jaka jestem zła na moją lekarkę, mówiłam jej że biorę tabsy i że chce coś co nie wpływa na nie, a ona mi z tym amoksiklavem wyskoczyła. na dodatek miałam w domu duomox i mogłam go brać zamiast tracić kasę na te "badziewia" po których jest mi ciągle niedobrze. a teraz jeszcze mogę być w ciąży. eh i lekarze chcą podwyżek!

Każdy antybiotyk MOŻE wpłynąć na skuteczność tabsów. Przy czym nie zawsze to obniżenie musi skutkować ciążą, czasem to może być plamienie czy samopoczucie jak przy źle dobranych tabletkach. Z ciążą spokojnie, to nie jest tak, że jedna nawet niezadziałająca tabletka i dzidziuś, tu jeszcze parę procesów hormonalnych musi zajść, zanim Ty zajdziesz :). Aczkolwiek prezerwatywa w czasie antybiotyku nie zawadzi.

Gość amoksycylinka
dzięki bardzo za odpowiedź!!! dziś i tak mam umówioną wizytę u ginka więc się zapytam.