Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hela w opalach1254411

poronienie samoistne-ile odczekac i kiedy zaczac sie starac o kolejna

Polecane posty

nie mialam zluszczanej macicy wszystko samo wyplynelo ile powinnam odczekac do kolejej ciazy?

Gość inna Helena
cześć:) wydaje mi się, że jestem w tej samej sytuacji mogłabyś opisać jak to było u Ciebie i skąd wiesz, że to samoistne poronienie?

wiem, bo bylam u lekarza mam przegrode w macicy i jajeczko sie osadzilo na tej przegrodzie a nie ma tam mozliwosci rozwoju wiec spadlo krwotok dostalam i pojechalam do gina

Gość inna Helena
a możesz powiedzieć mi w którym dniu cyklu dostalaś krwotoku, jak on wyglądał i ile trwał?

nie dostalam okresu i zrobilam test- pozytywny dwa dni pozniej goraczka, ogromne bole podbrzusza i krwotok raczej taka brazowa wydzielina pomieszana z krwia dosc sporo tego bylo wiec sie cieszylam z ciazy piekne dwa dni :o

Gość inna Helena
a samo krwawienie jak długo u Ciebie trwało?

nie wiem bo nie czekalam np kilka dni tylko jak sie pojawilo to od eazu pojechalam do gina i on jakos wyciagnal ta krew i skrzepy

Gość inna Helena
to może jednak u mnie nie było tego poronienia? nie wiem już sama:O lekarz powiedział Ci, że na 100% byłaś w ciąży i poroniłaś? w którym tygodniu ciąży byłaś?

kazdy ma inaczej wybierz sie do ginka to bedziesz miala pewnosc ja mam tylozgiecie macicy, mam podwojna macice z przegroda i mase innych problemow bylo jajeczko bo sie osadzilo nie na macicy tylko na przegrodzie i nie dalo rady przezyc wiec spadlo nie zycze nikomu idz do lekarza

Gość inna Helena
ale ja byłam u lekarza, od razu jak rano zobaczyłam ,że krwawie pojechałam do gina, ale po zrobieniu usg powiedział, że raczej nic tam nie było:O tylko jak to możliwe skoro zorbiłam test, a ten niby okres przyszedł po 43 dniach! miesiaczki mam regularne i to był najdłuższy cykl w moim zyciu! to krwawienie trwa już 6-ty dzień i ja wiem, że to nie jest normalna miesiaczka, bo wiem przecież jak wygląda u mnie normalny okres nie mam pojęcia czy mam jakieś problemy z tyłozgieciem czy inne, bo dopiero zaczęłam starać się o dziecko, to był pierwszy cykl, w którym staraliśmy się no i stało sie jak sie stało:(:(:(:(:(:(

Gość inna Helena
oczywiście chodziło mi o to, że zrobiłam test (4 dni po spodziewanej miesiączce) i wyszedł pozytywny

moze sie zdarzylo ze byla ciaza pozamaciczna - nie wiem? moze idz do innego lekarza i niech sprawdzi, czasami warto sie skonsultowac z kims innym... u kazdego to poronienie wyglada inaczej :o a moze jestes w ciazy i masz okres bo masz za niska prolaktyne? mi jest ciezko cokolwiek powiedziec... idz do innego gina i sprawdz ide spac bo mam dosc myslenia o tym, ze na wakacje bym miala dziecko :( :(:(:(:(:(:(

Gość inna Helena
raczej w ciąży już nie jestem na pewno skoro krwawienie trwa już 6 dni, ale oczywiście idę do gina (mam wizytę w środę) bardzo mi przykro, że straciłaś dziecko:( uważaj na siebie i trzymaj się jakoś:):):):):):):)

Gość konieczkooooo
ja też tak miałam i już w następnym miesiącu udało mi się zajść w ciąże. I choć musiałam brać hormony i na początku ciąży leżeć, to teraz leży obok mnie moje 4 kg szczęścia :)

Gość inna Helena
ależ Ci zazdroszczę:) i gratuluję;) a mogłbyś napisac jak to było w Twoim przypadku?

Gość konieczkooooo
też dostałam bóli i krwawienie. Ukazało się, ze macica oczyściła się samoistnie. Nie było już śladu maleństwa. Po tym krwawieniu nadal próbowaliśmy i zaszłam w ciąże. W 9 tygodniu zaczęło mi się odklejać łożysko. Musiałam leżeć i brać hormony. Byłam 3 razy w szpitalu. Ale udało się . Maleństwo jest zdrowe. :) Życzę Wam , aby już niedługo obok Was leżały Wasze szczęścia.

Gość inna Helena
dzięki, że zechciałaś odpowiedzieć:) życzę zdrowia Tobie i Twemu dzidziusiowi:):):):):)

i jak ??? bylas u lekarza? wiadomo co sie stalo?

Gość fotka z allegro
do hela w opałach ---> masz macice podzieloną na pół ? tak jak kiedyś pokazywali w takim filmie dokumentalnym ? czy jak ? ;)

mam przegrode- taka gruba blona i ona dzieli macice na pol nie wiem co pokazywali w tv :o

Gość fotka z allegro
no takie cos pokazywali własnie ;) babeczka w Anglii mieszkała i miała taką macice własnie zaszła w ciąże bliźniaczą i jedno dziecko rosło w jednej połowie, drugie w drugiej ;) urodziły sie zdrowe i sliczne dzieci czego i Tobie życze 🌻

no czytalam o tym kiedys musiala miec owulacje z dwoch jajnikow ktoregos cyklu... :)

Gość inna Helena
tak byłam dziś u gina:) babka powiedziała, że jest całkowicie czysto i, że nie ma żadnych przeciwskazań żeby próbować w tym cyklu:) a co u Ciebie?

no tez mi powiedzial ginek, ze mogr zaczac probowac juz teraz i nie ma na co czekac a stwierdzila u Ciebie ze to bylo poronienie samoistne?

Gość inna Helena
nie, powiedziała, że nie jest w stanie tego stwierdzić natomiast nie wyklucza, że mogło tak być mnie się po prostu nie chce wierzyć, że test wyszedł pozytywnie, a nic nie było, bo testy generalnie nie wykazują ciąży bez względu na to czy się w niej jest czy też nie ja zaczynam starania od jutra;) a Ty?:)

hej ja nie wiem co mam zrobic, musze pogadac z mezem czy czekamy czy sie staramy :) bo ta ciaza szczerze mowiac planowana nie byla...

Gość inna Helena
aha, to nie wiedziałam nasza była jak najbardziej planowana dlatego próbujemy dalej;)

nasza planowana nie byla ale oboje sie ucieszylismy jak zobaczylismy test planowalismy sie starac od stycznie wiec te kila miesiecy to bez znaczenia...

Gość inna Helena
to może jednak spróbujecie?;););)