Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kinga_H

gdzie w W-wie skrócić firmowe jeansy i inne?

Polecane posty

Mam spory problem. mam 156 wzrostu i chodze tylko w płaskich butach. Mam kłopot ze znalezieniem dobrych dla mnie spodni na długośc. Wszystkie które mi się podobają sa za długie. Czy znacie moze krawcową -czarodziejkę, która naprawde fachowo umie podwinąć oryginalne jeansy lub materiałowe spodnie? Chodzi mi o krawcową z Warszawy-centum i okolic która zrobi to naprawde dobrze.

Gość peep toe do rajstop
podwinac to kazda potrafi, jedna z najprostszych czynnosci krawieckich :) nie polecam jednak skracac jakichkolwiek dzwonowatych spodni, one maja "wciecie" w kolanie... :o tego przy skracaniu Ci nie usunie, trzeba byloby przeszywac cale spodnie, ale to jest tyle roboty, ze policzy Ci penwie jak za szycie calych spodni :o a slyszalam, ze za skracanie biora ok. 30zl a co dopiero za cale spodnie 😭 no i moze Ci je zniszczyc :| btw, rozejrzyj sie za "osiedlowa" krawcowa...ja mam taka, ale to kolezanka mojej cioci :D szyje cudnie, smiem twierdzic, ze ubrania od niej sa lepiej odszyte niz w sklepach, perfekcja w kazdym calu :) no i za rzeczy takie ajk skracanie bierze ode mnie 5zl, od reszty swiata 10zl, wiec roznica cenowa jest duuuuuza :)

Gość peep toe do rajstop
poza tym popatrzylabym na allegro i w i sk;lepach internetych z odzieza sprowadzana z anglii, tam rozmiarowka jest dostosowana do ludzi nietypowych, niskich, wysokich, grubych....tam normalna sprawa sa kolekcje "specjalne"...u nas jak jestes niewymiarowa to koniec, krawcowa jedynie :o nie bboj sie zakupow w sieci, wazne zeby nie mierzyc siebie, ale ubranie i prownac....ja kupuje via internet ubrania juz kilka lat i tylko raz cos na mnie nie pasowalo :D na allegro zawse mzoesz dopytac o kazdy wymiar, nawet w nietypowym miejscu :) polecam tez zajrzec do SH, moja siostra rowniez jest podobnego wzrostu do twojego i kupilam jej juz naprawde wiele par spodni, ktor nie wymagaly skracania i lezaly swietnie...zwlaszcza gdy lubiowala sie w dzwonowatych :D znajdziesz tam rozne firmy, wrangler, lee rowniez :) dzis np kupilam jej eleganckie spodnie new look, nowe z papierowymi metkami (moze marka nie ejst powalajaca:P, ale styknie) za 2,8zł :D

Gość peep toe do rajstop
aha! czesto serie dla niskich dziewczyn oznaczone sa mianem petite :)