Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LaNotte

Czy można iść do ginekologa kiedy ma się okres???

Polecane posty

Proszę o odpowiedź! Moze glupie pytanie ale nie bylam jeszcze u ginekologa a mam 23 lata, mieszkam w Wielkiej Brytanii i teraz jade do Polski, jestem umowiona u ginekologa ale akurat wtedy bede miała planowo okres ://// Teraz bede w Polsce prawdopodobnie za kilka miesiecy a mam powazny problem zdrowotny ktory nie moze czekac JAK TO JEST Z TYM GINEKOLOGIEM POMOCY

Gość gość
Lepiej poczekaj, aż Ci sie okres skonczybo po pierwsze: wśród tej krwi ciezko mu bedzie cokolwiek zobaczyc i pobrac wyycineka po drugie: nie bedzie to fajne, jak ktos sie bedzie babrał w Twojej krwi.

Gość słabo mi po przeczytaniu tego
szczególnie o tym "babraniu" :-O Pozdro weź się za pisanie kryminałów :P

kiedy ja nie moge czekac bo jak mam czekac kiedy mieszkam w wielkiej brytanii a do polski mam urlop na dwa dni i w ciagu tych dwoch dni załatwiłam sobie ginekologa, gdyby sobie mogła czekać to bym nie zakładała tego tematu

Gość gość
Ale to czysta prawda była, w przeciwienstwie do rękawiczek lekarza, który wyglądałby po takim badaniu, jakby utłukł świniaka:D

Gość gość
LaNotte--> odpisałam Ci tak jak ja to widze. Podstawowa sprawa, że bardzo utrudniłoby to, o ile nie uniemozliwiło badania, ale może ktoś uważa inaczej. Moge sie mylić.

zalezy tez jaki to dzien miesiaczki , jezeli poczatek i dosc obfite krwawienie to raczej nic z tego nie bedzie

hej moim zdaniem skoro tylko wtedy mozesz isc do ginekologa to idz. Powiesz mu co ci jest i ze masz okres a tylko teraz mogłaś przyjśc. Najwyżej cię nie zbada. Ale już coi nieco powie. P.s. Dla lekarza napewno gdyby miał cię zbadac w czasie okreu nie było by to \"babranie się we krwi\" a normalne leczenie w końcu to lekarz. Idź do ginekologa powiedz co i jak! Może z samego opisu wywnioskuje co to może byc nie wiem co ci jest ale czasem to jakies lekkie zapalenie. Ja tez raz dostalam tabletki bez badanbia bo doktor wiedzial ze skoro mam takie objawy to to zapalenie a badanie nie bylo koneiczne

Gość Samantaaaaaa
Kobieto , ile Ty mas zlat?12?dziwne pytania zadajesz :O

sorry ale gdybys umiała czytac wiedziała bys ile mam lat i czemu pytam o takie rzeczy Dziękuję za normalne odpowiedzi!

chodzi o to ze mam problemy z defloracją i bardzo bolesne w związku z tym stosunki za każdym razem (w związku z tym, albo i nie w związku, nie wiem dlaczego i chce sie dowiedziec) Myśle że bez badania się nie obejdzie a jesli okres to uniemożliwi to będę męczyć sie kolejne kilka miesięcy zanim znowu pojade do Polski ://////// Jak nie idzie to nie idzie :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

przy obfitym okresie raczej nie ma sensu badanie :O a w UK nie ma ginekologów żeby tam Cię mógł jakiś zbadać ?

idz spokojnie - to jest przeciez ginekolog i wie co to okres i jak to wyglada :) ja mialam obfite krwaweinie rowny miesiac jak mialam problemy z tabletkami i normalnie bylam u lekarza, siedzialam na foftelu, bylam badana i ok :) a rekawiczki fakt - upaprane w krwi byly :P

W UK są ginekolodzy ale wątpie żebym się z nimi dogadała tak dokłądnie jak zrobię to w Polsce, poza tym tu jest koszmarna służba zdrowia i mój problem byłby zbagatelizowany, tu sie nikt nikim nie przejmuje, beznadzieja jednym słowem, polscy lekarze to skarb, naprawde, umowiłam sie do dwóch lekarzy jak jeden nie pomoze to pojde do drugiego, musze cos z tym zrobic bo to ważne dla mnie

Gość głupie pytania
i głupie odpowiedzi pomyślcie trochę dziewczyny....to nie boli.... podam Wam prosty przykład....a co robi kobieta ciężarna gdy zaczyna krwawic i podejrzewa poronienie ? oczywiście idzie do gina i ten ją bada....bo tylko w ten sposób może ocenic jej stan....kobieta która rodzi też krwawi i jakos nie przeszkadza to lekarzowi ją badac i odbierac poród..... krew u kobiety jest czymś fizjologicznym i w zalezności od fazy cyklu albo w pochwie pojawia się śluz albo od krew

Skoro masz prolem z defloracja tzn z błoną dziewicza bo o to chodzi prawda?? To wydaje mi się że warto pójśc do ginekologa mimo miesiączki. I zgadzam się z taba co do polskich lekarzy. ja przebywam w Irlandi jestem w ciąży i opieka szkoda gadac na dodatkowe badania poleciąłm specjalnie do polski bo tu by mi ich nigdy nie zrobiono. Polscy lekarze jednak to tak jak piszesz \"skarb\"

dokładnie! Jeszcze sobie wymyślili że będą zachęcać kobiety do porodów naturalnych albo do porodów w domu! Bo kobiety często chcą cesarkę albo znieczulenie które TUTAJ JEST BEZPŁATNE, i sobie stwierdzili że za dużo pieniędzy na to idzie i zachęcają do porodów w domu. A jesli kobiecie odejdą wody to najpierw wysyłają kobiety do domu na 24 godziny a potem na znieczulenie za późno a czasem nawet na poród... To przykre ale tak tu jest!! PARANOJA ANGIELSKA NIE ZNA GRANIC, odbiegając od tematu wczoraj nie mogłam kupić wina przed 10 rano (jako prezentu dla rodzicow) bo takie prawo mają NO SIE UŚMIAŁAM ale w sumie to czarna rozpacz :/// Lekarze w polsce to gwiazdy na niebie, tutaj to jest kosmos z alkatrasem

Gość do LaNotte
ja też mieszkam w UK i nie powiedziałabym, że służba zdrowia jest beznadziejna....owszem, zdarzają się różne przypadki, ale! w Polsce też. mam wrażenie, że ty porównujesz tutejszą państwową służbę zdrowia z polską prywatną, a to się nijak ma do siebie. ja na lekarzy tutaj nie narzekam, moją ciążą opiekowali się dobrze, cesarkę miałam wspaniałą, synkiem też się dobrze lekarze zajmują. fakt, ciężko się tutaj dostać do specjalisty, tylko ten lekarz rodzinny niby od wszystkiego,ale mówię ci - wiele zalezy od przychodni. nie generalizuj!

nie generalizuje, w większości przypadków tak jest jak piszę, miałaś cesarkę za darmo jak mniemam a w polsce zazwyczaj sie płaci za to jesli ma byc na twoje życzenie, to po pierwsze, Po drugie nie pisze o prywatnych polskich przychodniach ale o panstwowych, tam chociaż lekarz cie bada i docieka co ci jest a tu?????NA wszystko przepisywany jest paracetamol, mój szef był teraz na ciezkiej operacji i na drugi dzien był w domu juz. POWÓD? Cięcie kosztów a to czy ci sie cos stanie czy nie angielscy lekarze mają w d.........pie. MOże poród odbierał tobie nieangol, bo wątpie zebys tak wychwała tych angieslkich potworów no chyba że a) sama jestes angielką; b) miałaś cholernie niesamowite szczęście zarówno ty jak i twoje maleństwo, i za to chwała Bogu!

Gość do LaNotte
moja cesarka nie byłą na zyczenie, tylko emergency pozdrawiam

Gość do LaNotte
jestem Polką, wśród personelu szpitala byli Szkoci, Chińczycy, Pakistanie... a jak jesteś taka cięta na ten kraj, to CO TU ROBISZ :O

bo dobrze zarabiam! :D Generalnie cztery razy więcej niż w kraju i to na początek bo szef regularnie podnosi stawki, jesli chodzi o prace jest super, jesli chodzi o warunki mieszkaniowe też jest super, jesli chodzi o jedzenie - hmmm - zależy co sie kupuje ale bywa że jest pysznie tylko trzeba wiedziec co kupować, jesli chodzi o komunikacje miejską to jest zdecydowanie za droga, jesli chodzi o miasto to jest piękne (mieszkam prawie nad samym morzem), a jesli chodzi o służbę zdrowia to zdanie swoje wyraziłam powyżej.

I w żadnym napisanym przeze mnie zdaniu nie ma wzmianki o tym, jakobym miała być cięta na ten kraju, Szału tu nie ma ale jest lepiej niż w Polsce, ale jestem cięta na służbę zdrowia więc to chyba zasadnicza różnica, proszę mi nie wkładać w usta czegos czego nie powiedziałam. POZDROO

Gość zboczona starucha
Kiedyś, po wyjściu ze szpitala, ginekolog powiedział, że gdybym źle się czuła czy cokolwiek źle się działo mam przyjść do niego, niezależnie od tego jak mocno będę krwawić. No i tak wyszło, że badał mnie gdy miałam prawie krwotok. Idź więc, tylko mu od razu przedstaw całą sytuację, żeby nie było zaskoczenia. Podejrzewam, że idziesz prywatnie, więc tym bardziej nie będzie problemu. Za pieniądze lekarze są super mili ;)

Gość kazimierka
moim zdaniem nie nie i jeszcze raz NIE! Lekarz to nie rzerznik, on w krwi sie babłać nie musi, jak masz problem to se poczekaj