Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie wydzielina

moje dziecko ma katar a ja nic nie robię!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

bo nie wiem co,poczytałam tyle gazet na temat kataru a teraz siedze nad nim i płaczę.Krople chciałam podac ale nie mogłam go utrzymac i nic z tego nie wyszło.Gruszką się boję obsługowac i już nie wiem co robic.Budzi co jakiś czas i płacze !!!!!Mam dośc a słyszałam że taki katar u dziecka może trwac 10 dni.Pomóżcie!!!!!

Jednak radze ci jakoś oczyścic nosek bo po prostu dziecku cieszko oddychać i dla tego się budzi:) Połóż tak żeby główka była wyżej to też pomorze spływac wydzielinie. Jak boiszsie gruszki to spróbuj taki przyżąd do wysysania, nie pamietam jak się nazywa

Mam tylko gruszke,jutro moge coś kupic dopiero.Nie wiem co dzisiaj zrobic a tu cała noc przede mną.Główkę ma wyżej ale coś to nie bardzo pomaga.Żal mi go,nie wiem jak mu pomóc.

6 miesięcy skończył 2 dni temu,krople w sprayu UNIMER

gruszka jest do niczego, kup odciagacz kataru nose frida, jest rewelacyjny

a kropli raczej nie uzywaj tylko np. spray z sola morska sterimar

dobre ale pomogą o ile stosowac będziesz bardzo często :-(.Przydałby si e nasivin lub jeszcze lepiej xylometazolin w żelu-mozna te preparaty po ogrzaniu w dłoni lub ciepłej wodzie podać \"na spaniu\" z unimerem to nie przejdzie zresztą to tylko sól fizjologiczna.Ale rozumiem ze dopiero jutro ewentualnie kupisz. Wywietrz pokój , zakręć ogrzewanie powieś coś wigotnego.Jak katar bardzo leci mozesz podac calcium do wypicia (o ile masz).Ten przyrząd do odsysania to tzw FRIDA dziala jak gruszka w zasadzie. Jak sie bedzie bardzo męczył to musisz na siłe, przytrzymać i gruszką odessac. Cięzko bez kropli.

Gość hejaga
możesz wyssać jak się gruszką boisz :o

sterimar to to samo co unimer.Krople stosowane z umiarem tj ściśle wg wskazóek SA BARDZO POMOCNE.Pozwalają przetrwać dwa -trzy najgorsze dni.Po to są .

Gość mama Emilka
Nieleczony katar trwa tydzien,leczony trwa 7 dni. Radze jednak pojsc jutro do lekarza. Powodzenia:)

hejaga- może to śmiesznie zabrzmi ale najpewniej bym właśnie tak zrobiła,najbezpieczniej.A czy sól fizjologiczną (też mam) moge dawac często?Przy wkraplaniu nie płacze bo jak ten spray wystrzelił to on ze strachu sie rozpłakał chyba.

rzecz w tym ze unimer wypłukuje dlatego musi byc pod ciśnieniem choć to przykre, a sól do nosa na tym etapie nie duzo da ten rodzaj podania sprawdza sie w gęstniejącym zasychającym katarze kiedy trzeba rozpuscic wydzielinę lub nawilżyc sluzówkę.

wypsikaj tego unimera w powietrze to zmniejszysz w nim ciśnienie.Powinno byc mniej drastycznie i nasikaj lekko z wyczcuiem.

Gość nasikaj lekko z wyczuciem
heh

dzięki kobitki za odzew.Ale jestem załamana. W ciągu dnia nic nie zapowiadało kataru,to bym się przygotowała,jesli chodzi o te krople.W dodatku mieszkamy na tzw."kupie" i stersuje mnie płacz syna że obudzi resztę domowników.

do lek med - no właśnie,chyba nie ma co leciec od razu do lekarza? Może odczekam i poobserwuję malucha pare dni,co? Coś czuje że znasz się na rzeczy,zawodowo.

ja byłam z katarem u lekarza gdy dziecko meczyło sie 5 dni az wkoncu nie mogła nic jesc ani spać bo miała nosek zatkany. dostała syrop clemastinum i pyrosal i krople nasivin do noska dawałam przez 4 dni dodatkowo wyciągałam fridą zeby mogła zasypiać i katar nadal jest :O nie wiem co mam robić.... pewnie znow odwiedzimy pania doktor :O

ok.też się usmiałam. Nic z tych leków nie mam.A co to? Jutro kupię. Cholera,że wszystko dopiero jutro!!!!

clemastinum mam ale na uczulenie.Co ma jedno z drugim za związek?

Gość Lucas_85
ech, jutro to już za godzinkę, więc głowa do góry :) P.S. Jestem forumowym idiotą :classic_cool:

kup xylogel i podawaj 3x1 krople do każdej dziurki (moze byc po zagrzaniu) (szczególnie przed spaniem)jak katar leci i jest wodnisty to calcium 3x1 łyżeczka ale tylko 2-3 dni potem nie i maśc majerankowa pod nosek niech mu sie świeci od niej pod noskiem cały czas to będzie to wdychał.I ten unimer ile dasz radę .

clemasti jest lekiem przeciwhistaminowym zmniejsza ilość wydzieliny w nosie podczas alergii ale i infekcji ale to \"stary \" lek nie bez działań ub. mozna ale krótko -jest na receptę.Podobnie dzialają inne które wymieniałam.

clemastinum cytat z ulotki wskazania \"leczenie objawów zwiaz z alergicznym niezytem nosa tj katar, kichanie....\"

Siwek! po 5 dniach to ju odstaw te leki ( na tym etapie clamasti n przeszkadza w oczyszczaniu noska) i teraz unimeru ile wlezie .No chyba ze katar ropny obfity zielony i inne objawy do tego.To biegusiem do poradni..