Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mariettaaaa

Pomocy!! Wypadaja mi włosy !!!

Polecane posty

Gość Mariettaaaa

Szukam tego tematu i nie moge znaleść.Co jakis czas wypadają k iwłosy STRASZNIE.Teraz to co wezme je w dłonie to mam setki w ręku.Kiedys byłam u lekarza ,żadnej choroby nie zobaczył, dał mi leki na nerwice i troszke przeszło.Ale teraz znowu.Błagam napiszcie czy znacie cos w stylu CUDU na włosy ,bo mam juz tak przezadzone jak moja babcia,a jak dalej tak pójdzie to bede łysa.Mam 24 lata.

Gość hejaga
a na cipce też?

Gość Mariettaaaa
Prosze o powazne potraktowanie tematu

Gość bueaaa
Mi też wypadają :( Ale ja mam tak zawsze na jesień.

Gość drzewo liściaste
mi też wypadają i też zawsze na jesień

Gość Mariettaaaa
U mnie to nie jest zwykłe wypadanie , tylko zbieram dziennie grasciami i z grzebienia i z dywanu.Garściami.

Gość mam to samoztrtzh
hej,mam ten sam problem i wybieram sie do lekarza na badanie krwi. sa rozne tabletki na wypadanie wlosow ale nie chce brac dopoki nie zrobie badan.

Gość bueaaa
podobno odżywka wax jest rewelacyjna. Do kupienia w aptece w wersji dla włosów jasnych lub ciemnych. Koszt ok 20 zł. Polecana jest osobom po chemioterapii. Dziś zakupiłam i zobaczymy :) I jeszcze jakieś witaminki do łykania by się przydały.

Gość ** ** ** ** ** ** ** *** ***
oprócz badań (może to hormony, może anemia..generalny przeglad trzeba zrobić) zciąć na krótko żeby nie wychodziły przy czeasaniu, zacząć pić jakiś preparat ziołowy...mi pomógł alveo (niestety drogie, niedostepne w aptece i efekty sa dopiero po ok 1,5 miesiąca), szampon dla dzieci + odżywka placenta, płukać chłodną wodą....no i absolutnie zmienić szampon...nie wiem co te kosmetyki mają w składzie, ale po eksperymentach z kilkoma znanymi markami zaczely mi wyłazic wlosy na potegę..od tamtej pory tylko jonson dla dzieci. jak suszysz włosy?

Gość używałam wielu rzeczy
na zahamowanie wypadania i jak na razie nic nie pomogło :( Jedynie Wax trochę,ale nie wypadają tylko w dzień po użyciu go,a potem wypadanie wraca :( To się skończy dopiero wtedy jak wyłysieję....

Gość Mariettaaaa
Nie biore ani tabsów a włosy susza mi sie naturalnie.Co kilka miesiecy robie tylko pasemka ale to nie ma znaczenia bo zanim zaczełam je robic juz byłam wyłysiała.Spróbuje ten cynk, zobaczymy.Znacie jeszcze jakies preparaciki??

Gość Mariettaaaa
Uzywam Shamtu, przynajmniej mam wuzualnie wiecej włosów,a teraz ostatnio to myje zwykłym za 2.60 z tatry i chmielu. Wypadnie włosów wiąże sie z skóra głowy i na nia trzeba coć chyba zakupić.:( :( :( :O

Gość Mariettaaaa
Co to ta odżywka PLACENTA?

Gość używałam wielu rzeczy
Maska z łożysk dostępna na allegro.Też używałam i jedyny efekt to nawilżenie suchych włosów :(

Gość Mariettaaaa
Załamka jak nic,skóra mnie swędzi i włosy wypadaja dalej niewiem co robic. :O

Gość Łysek
Masz pewnie łojotokowe zapalenie skóry, które bardzo się przyczynia do wypadania włosów. Niestety to nie jedyna przyczyna. Jedną z nich jest np. nadwrażliwość na aktywną postać testosteronu, przypadek nie do wylecznia w tym momencie, ale zalecza się np. stosując Loxon, Alpicort E itd. Warto używasz szamponów antyłupieżowych, albo polecanych do skóry z problemami. Ocerin, Dermena, Vichy - Decros, Klorane z chininą, serie z rzepą. Warto wzmacniać organizm odpowiednio się żywiąc: warzywa, zioła - szczególnie polecana pokrzywa (także do płukanek), rzeżucha - zawiera sporo siarki itd. Sporo poczytasz na topicu łysienie

Gość LOTOSEK
Mariettaaaa--> nie wiem zbytnio z czym to jest zwiazane u ciebie bo sa rozne powody wypadania wlosow ,na jesien tez czesto wlosy wypadaja i z przemeczenia. Swego czasu tez zaczely mi strasznie wypadac i slyszalam ze to przez slabe krazenie (kazali mi jesc nawet winogrono czerwone!;-) ale to raczej nie pomagalo. Dostalam od znajomej ona w aptece pracuje szampon RADICAL do wlosow ktore wypadaja i do tego tez taka odzywka jest chyba. i z kazdym myciem coraz mniej wypadaly a do tyg nawet nie przestaly wcale. To szampon ze skrzypu polnego a on jest rewelacyjny na wlosy ktore wypadaja i sa zniszczone pozatym beda duzo lepsze w dotyku. polecam ci go ja do dzis nie mam problemu z wypadaniem :-) nie jest drogi chyba do 10 zl kosztuje taki nie duzy kwadratowy z czerwona zakretka. sprobuj tego powinien ci pomoc powodzenia pa

Ja ostatnio zażywam tabletki Belissa i jestem zadowolona, więc polecam. Jeśli włosy wypadają np. z powodu stresu, to może warto zażywać Valerin Mite ;) Skoro Adam może liczyć na siłę spokoju Izy, to preparat musi być git :classic_cool:

Ale cynk chelatowany, inny jest nieprzyswajany przez organizm. Ja kupowałam taki za 8-10 zł, w zupełności wystarczał.

Gość gość
Proponuję to co Łysek APLICORT E sprawdzony skuteczny, szybko widać jak odrastają włosy,