Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 20 kilku ltenia dziewczyna

moj topic to prawdziwa historia - niestety

Polecane posty

w dziecinstwie bylam molestowana przez wlasnego ojca, potem bylam bardzo niesmiala i zamknieta w sobie, od niedawna mam pierwszego w zyciu chlopaka (tzn nie od niedawna od ponad roku) i mimo to nie uprawialm z nim seksu z powodow ktorych sama nei umiem nazwac, czy myslicie ze tomoze miec jakis zwiazek z tymi wydarzeniami z dziecinstwa? nie wiem co mam robic moj chlopak o tym nie wie i pewnie nei rozumie czemu taka jestem w stosunku do niego jesli chodzi o seks

Gość rada jest jedna
muszisz isc do psychologa. poszukaj jakiesj poradni w swojej okolicy. tylko fachowiec moze Ci pomoc i doradzic jak powinnas sie zachowac. molestowanie ma wplyw na cale pozniejsze zycie. walcz o siebie i idz do poradni.

opowiedz mu o tym choć to trudne -jeśli to mądry facet to zrozumie i powoli pomoże ci się oswoić z seksem (dobra byłaby metoda drobnych kroków) a niezależnie - może powinnaś pogadać z psychologiem

ale ja chodzilam do psychologia i nietylko aczkolwiek tamte wydarzenia raczej zostaly pomninete cos tam kiedys napomknelam , ale tak ogolnie to skupilaismy sie na rozwiazaniu innych problemow

nie jemu o tym nigdy nie powiem, on sie nie moze dowiedziec za bardzo sie wstydze poza tym gdyby to chodzilo o jakas obca osobe a nie o wlasnego ojca mysle ze moze wtedy bym mu powiedziala ale w tej syt. tego nie zrobie

i mysle ze chyba powinnams ie w koncu zgodzic na seks z nim bo nawet jesli potem bede sie czula zle to i tak bez roznicy teraz tez czuje sie zle ze jemu jest ze mna zle

i co ja mialabym mu powiedziec? czy ty wogle jestes w stanie wyobrazic sobei taka rozmowe? bo ja nie

tamte rzeczy juz sie nei powtarzaja a ja myslalam ze sobie z tym poradzilam ale teraz widze ze chyba jednak nie

Gość raczej nie powinnas mówic
tego chłopakowi, tak uważam.... dziś z nim jestes a jutro mozecie sie rozstac i chyba nie chesz by sie komus wygadał to sprawa z przeszłosci i niech tam pozostanie, radzę jednak porozmawiac o tym z psychologiem, a chłopakowi możesz po prostu powiedziec że się boisz i wstydzisz i musisz się z tymi rzeczami powoli oswajac nie musicie od razu uprawiac seksu, pogodajcie najpierw o zabezpieczaniu się, potem mozecie zacząc od delikatnego pettingu i sie ze sobą powoli oswajac nie mówiłabym o molestowaniu, bo to w niczym nie pomoże a jedynie zaszkodzi Waszym relacjom, chyba nie chcesz by Twój chłopak uważał że pochodzisz z patologicznej rodziny, jeśli mu powiesz o swoim ojcu, już nigdy nie będzie uważał Twojej Rodziny za normalną

Gość powiedz mu to
co cie spotkało :classic_cool:

jestem w stanie sobie wyobrazić bo taką rozmowę odbyła moja dobra znajoma (identyczny problem miała :() jej facet (obecny mąż) wiedział z czym musi się zmierzyć i poradzili sobie jak po prostu pójdziesz do łóżka popełnisz błąd - odczujesz to jak gwałt, wierz mi

poki co to uwaza ze nie chce z nim uprawiac seksu, a co najgorsze ja nei mam zadnego konkretnego powoduu ktory by mnie tlumaczyl

Gość 17 latek z efe23
Tate wchodzil ci do wanny :classic_cool:

Opowiedż Jemu, o historii, o małej dziewczynce, o wójka, zrozumie. I Tak mówiąc nie będesz się czuć tak skrepowaną. Dopóki nie wejdzie, nie wyzwolisz się z tego. Jeśli ten topic.. to nie prowokacja.. R>

ja myślę, że jak nie potrafisz się przed nim otworzyć i rozmawiać szczerze, to raczej nie macie szans.. mnie też dręczyły \"koszmary z przeszłości\" (zupełnie inne, ale kilkuletnie dziecko przerastające). i odeszły dopiero jak się przed facetem wygadałam. z wszystkiego.. teraz on przynajmniej ma szansę rozumieć moje niektóre zachowania. a ty swojego faceta tego pozbawiasz.. to go będzie frustrowało..

ale wy nei wiecie jaki to wstyd dla mnie, jakie to ponizenie i mam powiedziec o tym najwazniejszej osobie?

do \"raczej nie powinnas mówic\" --> ona pochodzi z patologicznej rodziny, ale nie jest patologią do diabła :O została skrzywdzona czemu ma się sama z tym całe życie borykać? tak się nie da jej facet musi zrozumieć jej stosunek do ojca, musi zapewnić jej bezpieczeństwo (wyobrażasz sobie jak już się prześpią - np. jego gwałtowne pożądanie i jej reakcję na to? on musi pewne rzeczy wiedzieć) a dzieci? on musi ją przekonać że jest inny niż ojciec, żę warto z nim być i mieć dzieci, i że ich nigdy nie skrzywdzi

tak - jeżeli to najważniejsza osoba, byle dupkom człowiek z takich rzeczy się nie zwierza i nie sypia z nimi

a co jesli on nie bedzie chcial juz ze mna byc jak sie dowie?

Gość ale one sa brzydkie
tzn ze nie jest ciebie wart i tracicie teraz czas bedac razem...to jest moje zdanie...

no jeśli to najbliższa osoba to zrozumie i wstyd i zażenowanie. ale na stówę nie zrozumie twoich postw, które wynikają (podświadomie) z tamtych zdarzeń, nie wiedząc..

a ty chciałabyś być z nim jeśli nie kocha cię na tyle żeby z tobą być? bo dla mnie ucieczka jest równoznaczna ze stwierdzeniem \"chodzi nam się fajnie ale nie chcę się angażować w twoje problemy, nie interesuje mnie co czujesz i co przeżywasz\" ja sobie nie wyobrażam opuszczenia ukochanego z takiego powodu :O

w jakis sposob czuje i zawsze bede sie czula "brudna", a jesli i on to zacznei tak odbierac?

nie możesz się tak czuć i nie możesz wykorzystywać takiej pozycji \"ofiary\" to ma pomóc i tobie i jemu - jemu zrozumieć ciebie, a tobie uwierzyć że cię nie skrzywdzi jak myślisz czemu się bronisz przed łóżkiem? bo zwyczajnie boisz się rozebrać, boisz się dotyku a co myśli on? że ci nie zależy albo cię nie pociąga

to jest w ogóle śmieszne - a jakbyś miała przed nim 5 facetów i regularnie z nimi spała to nie byłabyś brudna? to łatwiej zrozumieć i ew. wybaczyć?

dokładnie, Canberra ma rację jeśli ty masz takie myśli na własny temat to naprwdę powinnaś iść do psychologa - wyłącznie z tym probleme. nie psychać go gdzieś jak pisałaś tylko własnie o tym rozmawiać. dziewczyno - tracisz życie i być moze super faceta. jak nie będzie widział jak ci pomóc to czego oczekujesz.. daj mu szansę :) i sobie :)

Gość 17 latek z efe23
Porozmawiaj z nim, wytłumacz, że jest Ci trudno nakresl mu swojae stosunki z tate :classic_cool: , a jeśli on nie zrozumie to trudno odwróci sie od Ciebie nie zaluj tego. Zapytaj w rozmowie ,czy mialo by to znaczenie ( zes brudną) , nie jesteś dziewica ? bo akurat to moze mieć znaczenie ,nie to niema sensu ,ze bylas molestowana Natomiast powinnas pogadac.Jednak mysle ,ze to prowokacja :D