Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ilonkaa

Biseptol

Polecane posty

Nie wiem co robic.Bylam dzisiaj u laryngologa,bo mam troche zatkane ucho.Powiedzial,ze mam lekkie zapalenie ucha.Ucho mnie wcale nie boli,tylko do czasu do czasu sie zatyka.Lekarz przepisal mi lek-Biseptol 960 mg.Ilosc dawki zauwazylam dopiero w domu.Wystraszylam sie,bo to taka duza dawka.Czy to jest antybiotyk??

Gość swinkowaaaaa
z tego co pamietam jest biseptol 460 i ten ktory ci zapisal... to zalezy ile razy dziennie wiem , ze ja ten z mniejsza dawka mialam brac3X2 a ten z wieksza 2X2 - ale to ten ktos jest lekarzem nie ja , wiec moze warto zrobic , co ci powiedzial

Gość czarna1995
To nie jest antybiotyk tylko sulfonamid Troszkę słabszy niż antybiotyk Jeśli chodzi o dawkę to można zadzwonić do jakiejkolwiek apteki i skonsultować to. Ja ostatnio byłam chora i brałam antybiotyk o dawce 1000 . Pamiętaj tylko ,że nie można przy biseptolu brać rutinoscorbinu!

mój tata zawsze sie Biseptolem leczy bo tylko on mu pomaga ;) co w sumie może dziwić skoro to nie antybiotyk tylko jakas pochodna ;)

Gość swinkowaaaaa
czarna1995 dzieki, cale zycie mi mowili , ze to antybiotyk :) czlowiek uczy sie cale zycie

Gość aaaaaaaaaab
Ilonkaa to dobrze, ze wiesz co jest dla ciebei za duza dawka. szybkiego powrotu do zdrowia i obys nie dostala zapalenia ucha srodkowego ....

Gość guta
biseptol to kontrowersyjny lek- pomaga , albo szkodzi- znam różne opinie

Gość gość
A idźcie mi z ty "cudownym lekiem" od siedmiu bolesci. Skutki uboczne wyszly po 4 tabletce, ktora prawie w gardle stanela i klatka piersiowa mnie bolala :/ . Musialam wziac tabletke odczulajaca bo spuchlam jak prosie, dusznosci straszne i zaczelam miec straszne zawroty glowy, a najlepsze jest to ze przepisali mi ja w szpitalu, bo wczesniej nie tolerowalam Ceroxim. A przychodnia byla wtedy zamknieta bo byla sobota, poszlam w poniedzialek , biore swoja kartoteke a tam jak byk napisane: Uczulenie : BISEPTOL. :/ bylam malutka jak to bralam wiec zapomnialam o tym.