Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vadera

czy pracodawca może odmówić mi urlopu wypoczynkowego

Polecane posty

Gość vadera

wiedząc, ze w tych dniach studiuję? podjelam studia podyplomowe w innym miescie no i niestety zajecia odbywaja sie wylacznie w piatki, zlozylam prosbe o dodatkowy urlop jednak nie dostalam zgody w takim razie postanowilam, ze wykorzystam swoj wypoczynkowy i stad moje pytanie?

Gość A gdzie jesteś
w Polsce czy za granicą? Twoje prawo do urlopu jest twoim prawem, tylko z waznych powodów pracodawca może ci odmówic udzielenia ci urlopu, ale tego prawa nie tracisz. Ale jak sobie pozwolisz je odebrac to juz go nigdy nie bedziesz miała. Tzn trzeba spierdalac od takiego pracodawcy, bo to cwaniak i kombinator. Prawo to urlopu wypoczynkowego jest twoim prawem, co do dodatkowego urlopu to tutaj ma prawo się niezgodzic.

Gość vadera
chodzi mi o Polske

masz prawo do urlopu wypoczynkowego ale to kiedy go wezmiesz nie zalezy tylko od Ciebie, pracodawca moze odmowic Ci udzielenia urlopu w konkretnych dniach, np. kiedy akurat tego dnia musisz cos pilnie zalatwic dla firmy, wyjazd sluzbowy lub ktos inny ma zaplanowany w tym czasie wczesniej urlop, mysle jednak ze jesli uzgodnisz to wczesniej nie powinno byc problemu