Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bongo Bongo

Czyszczenie srebra JAK? CZYM?

Polecane posty

Gość tak mowisz
Coca Cole ;)

ja czyszcze pastą do zebów, kiedys wsadzilam moje srebro to kwasnego mleka, fakt troche zeszlo,ale to proces dlugotrwaly,dlatego wole pasta:)

Jest specjalny proszek do czyszczenia srebra. Trzeba pytac w sklepach z chemia gospodarczą. Proszek jest bardzo miałki, delikatny i nie rysuje srebra.

Gość zrób tak
folię aluminiową złóż kilkakrotnie w kwadrat, który zmieści sie np. w zlewie, na tę folię wsyp 2 -3 łyżki soli, zalej wrzątkiem i na to połóż srebra, które chcesz oczyścić. Same się wybielą, potem wyjmij, opłucz w czystej wodzie i możesz se polrować albo tylko wytrzyj do sucha

Gość no a jakże
płyn do czyszczenia srebra, kosztuje góra 6 złotych, wielokrotnego użytku, polecam

dzięki wielkie za odpowiedzi :) ta coca cola mnie przeraziła bo zazwyczaj ją pijam a tu jako środek czyszczący :D ale wiem wiem, jest syfiasta i ponoc odrdzewia, kiedyś z ciekawosci wypróbuję ją do tych celów, bo teraz coli pod ręką brak :D

podobno coca cola jest dobra do czyszczenia wc (jak ocet) ale jeszcze nie probowalam... Pewnie nie na darmo mowia o niej odrdzewiacz...