Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzzzakłopotany

zaręczyny

Polecane posty

Gość Miś uszatek
Ja pierścionek zaręczynowy noszę na prawej ręce.Wg. mnie ma on być potem zamieniony na obrączkę, jak Bóg da:)

Gość dokladnie tak
pierscionem ma wygrzec miejsce dla obraczki:) ale noszenie na lewej raczej pecha ci nie przyniesie wiec co sie stresujesz chlopie zapytaj swojej dziewczyny co uwaza i po sprawie

Gość Miś uszatek
A noście gdzie uważacie te pierścionki, ja noszę na prawej dlatego że na tą rękę włożył mi go mój narzeczony i tak jakoś zostało.

Gość dgdfg
Ja noszę na środkowym palcu prawej ręki bo tak chciałam. Co za różnica?? niech dziewczyna zadecyduje i już!! może będzie chciała nosić pierscionek z obrączką na lewej może na prawej a może na łańcuszku na szyi albo nie będzie nosić za jakiś czas wcale... jest jakaś różnica?? nie!! to tylko symbol... dla niej samej i dla Ciebie. Zapytaj a nie kombinujesz jak koń pod górę. Ot taka szopka dla mnie... Też sie doczekać nie mogłam a i tak pierścionek swój zakładam jak mi się przypomni :D Większość moich znajomych nosi na środkowym prawej... I co za głupie gadanie, że ma być na prawej a potem wędruje na lewą... ja u lewej ręki mam zdecydowanie węższe palce i pierścionek mi nie pasuje na żadnego palucha.

Gość MasterOna
Ja też noszę zaręczynowy na środkowym prawej ręki a obok niego będzie obrączka jak Bozia da...ąle sobie problem stwarzasz...jak masz wątpliwości to zapytaj narzeczoną...

Gość ajaaaaa
nosze na lewej, obraczke na prawej :) od poczatku nosilam na lewej, prawa jest chyba troche grubsza bo obraczka jest wieksza od pierscionka o 1,5 rozmiaru :)

Gość jasnieoswiecona
Czy pierscionek zareczynowy, czy obraczke nosi sie w POlsce na PRAWEJ rece. I to z dawien dawna. Moda na 'lewa reke' przyszla do nas z rajow anglojezycznych i jestto zupelnie inna tradycja. Na portalach pisza rozne rzeczy i niekoniecznie musi to byc prawda. Smieszne jest myslenie ze 'skoro tak pisza musi to byc prawda" ;) proponuje zamiast odwolywac sie do portalowych madrosci - porozmawiac zz kims starszym i bardziej doswiadczonym. Pozdro