Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 marzena-marzena89

WYJAZD DO NIEMIECKIEJ SZKOL- CZY MLODZIEZ TAM JEST INNA NIZ U NAS?

Polecane posty

Go艣膰 marzena-marzena89

witam wszystkie Panie 馃尲 (Pan贸w oczywi艣cie te偶, je艣li tutaj s膮:P) w Poniedzia艂ek na ca艂y miesi膮c wyje偶d偶am do Niemiec- w okolice Frankfurtu... ca艂e wakacje nie mog艂am sie doczeka膰, i bardzo cieszy艂am sie na ten wyjazd jednak teraz mam pewne obawy:( mam prawie 18 lat, do艣膰 dobrze znam niemiecki, planuje zdawa膰 rozszerzon膮 mature z tego j臋zyka..ciesze sie, 偶e dosta艂am szanse, aby podszkoli膰 j臋zyk,pozwiedza膰... jednak jedno bardzo mnie martwi:( ot贸偶 kolezanka zasia艂a we mnie ziarenko niepewno艣ci...ma ona rodzine w Niemczech, w tym dwie kuzynki mniej wi臋cej w moim wieku... kolezanka twierdzi, 偶e niemieckie nastolatki s膮 KOMPLETNIE inne ni偶 my! makija偶, bardzo modne, drogie ciuchy...starszy wygl膮d, imprezy,masa pieni臋dzy...zadzieranie nosa... oczywiscie zdaje sobie sprawe, 偶e takie szufladkowanie, jest krzywdz膮ce...i u nas w Polsce tak偶e znajd膮 sie takie dziewczyny... jednak nigdy nie by艂am za granic膮, i nie mam poj臋cia o r贸偶nicach kulturowych:( estem jednak pewna, 偶e na forum znajd膮 sie osoby, kt贸re pozna艂y Niemki/Niemc贸w i wypowiedz膮 sie :) bede wdzi臋czna za ka偶d膮 odpowied藕;) pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 badz soba i badz naturalna
niczym sie nie stresuj..nawet jak nikogo nie polubisz,to jezyka sie poduczysz,zobaczysz cos nowego i tyle. na pewno nie udawaj kogos kim nie jestes-to zawsze pomaga

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szwaby sa z natury
chamscy i aroganccy! bron boze nie staraj im sie przypodobac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marzena-marzena89
ojjj:( chyba nikt nie wie:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marzena-marzena89
:(