Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marzena-marzena89

WYJAZD DO NIEMIECKIEJ SZKOL- CZY MLODZIEZ TAM JEST INNA NIZ U NAS?

Polecane posty

Gość marzena-marzena89

witam wszystkie Panie 🌼 (Panów oczywiście też, jeśli tutaj są:P) w Poniedziałek na cały miesiąc wyjeżdżam do Niemiec- w okolice Frankfurtu... całe wakacje nie mogłam sie doczekać, i bardzo cieszyłam sie na ten wyjazd jednak teraz mam pewne obawy:( mam prawie 18 lat, dość dobrze znam niemiecki, planuje zdawać rozszerzoną mature z tego języka..ciesze sie, że dostałam szanse, aby podszkolić język,pozwiedzać... jednak jedno bardzo mnie martwi:( otóż kolezanka zasiała we mnie ziarenko niepewności...ma ona rodzine w Niemczech, w tym dwie kuzynki mniej więcej w moim wieku... kolezanka twierdzi, że niemieckie nastolatki są KOMPLETNIE inne niż my! makijaż, bardzo modne, drogie ciuchy...starszy wygląd, imprezy,masa pieniędzy...zadzieranie nosa... oczywiscie zdaje sobie sprawe, że takie szufladkowanie, jest krzywdzące...i u nas w Polsce także znajdą sie takie dziewczyny... jednak nigdy nie byłam za granicą, i nie mam pojęcia o różnicach kulturowych:( estem jednak pewna, że na forum znajdą sie osoby, które poznały Niemki/Niemców i wypowiedzą sie :) bede wdzięczna za każdą odpowiedź;) pozdrawiam

Gość badz soba i badz naturalna
niczym sie nie stresuj..nawet jak nikogo nie polubisz,to jezyka sie poduczysz,zobaczysz cos nowego i tyle. na pewno nie udawaj kogos kim nie jestes-to zawsze pomaga

Gość szwaby sa z natury
chamscy i aroganccy! bron boze nie staraj im sie przypodobac

Gość marzena-marzena89
ojjj:( chyba nikt nie wie:(

Gość marzena-marzena89
:(