Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zupinkaa

no nie smakuje mi zupa ...bez kostki rosołowej

Polecane posty

Gość zupinkaa

np teraz gotuje ogórkową chce bez chemii / na tyle na ile sie da w tych czasach/ dałam 2 skrzydełka gotuję i gotuję ,doprawiam i mi nie spakuje dopiero jak daje kostkę jest smak :O

Dodaj ziół, koperku świeżego a ogórki po starciu podduś w masle:) Dodaj odrobinę smietany. Znacznie poprawi też smak ząbek czosnku przecisniety i zeszklony na patelni. Dawniej nie było kostek a zupy były pyszne:)

Gość piersi z kurczaka
ja musze dodać przynajmniej wegety

Nie potrzeba, jesli odpowiednio dobierzesz zioła, zapewniam:) Naprawdę mozna gotowac bez kostek, magi i vegety, zwlaszcza ze to wszystko sztuczne i szkodzące jest. Owszem, jest trochę zachodu dopóki nie wypróbujesz, ale jaki efekt:D

Gość zielnik
A ja nie, zioła i przyprawy mogą wszystko i nie niszczą nerek :)

Gość zielnik
nefrytkowakotka - 100% poparcia

na dwoch skrzydelkach rzeczywiście trudno zlapacsmak szczególnie zupy ogorkowej która jest z zup kwasnych. musi byc wywar mięsny czyli z wiekszej ilosci mięsa,dodasz troszkę soli przypraw i miodzio wychodzi. spróbuj a poczujesz różnicę. wiadomo że na poczatku smak bedzie różny,ale nauczysz sie. powodzenia

Gość przenigdy nie uzywam kostek
uwazam ,ze marnowalabym jedzenie. Jak wyczuje smak kostki, to mnie zaraz odrzuca, poza tym to strasznie slone. Duzo dobrze dobranych ziol,zwlaszcza czosnek,lisc laurowy, pieprz swiezozmielony, kminek,koperek, pietruszka, smietana lub jogurt, nieduzo wody. Mąki i zadnych zasmazek tez nie robie. Zupy mam naprawde pyszne

Gość Lady Smith
Polecam gotowanie zup z gatunku kwaśnych na wędzonych żeberkach, nóżkach. Kurczak jest za słaby...Warto też dodać ćwiartkę/połówkę (jak kto lubi) małej główki selera :)