Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Convalia

alergia

Polecane posty

Witam serdecznie Wszystkich! Słuchajcie mam pewnien problem. Mój chłopak ma alergię. W okresie letnim ma okropny katar, ledwo oddycha, oczy go pieką, ogólnie ma ciężkie objawy alergii. Jeśli chodzi o pozostałe pory roku też nie jest najlepiej, kicha, ma katar. Oprócz tego jego \"kochana\" mamusia ma gdzieś sprzątanie. W domu ma wielki syf i kurz! Umówiłam mu wizytę u dobrego alergologa (jego matka nigdy się tym nie zajmowała, dla niej coś takiego jak uczulenie i każda inna choroba nie istnieją). Był dzisiaj u lekarza, okazało się, że ma alergię b. dużą na kurz domowy, drzewa, trawy itp. Dostał receptę na szczepionkę. (Moglibyśmy razem jezdzić na zastrzyki - ja też sie odczulam już od ponad roku, nie raz sie dusiłam, więc doskonale wiem, czym grozi nieleczona alergia). A on powiedział: \"mam w dupie, nie będę się odczulał (boi się zastrzyków i pobierania krwi - ma 22lata)\" i podarł receptę. Co byście zrobili na moim miejscu? Bo mnie już ręce opadają mam ochotę mu powiedzieć, że sama mam go w dupie!!!!!!!!!!! :( Proszę o jakieś pomysły, bo sama nie daję rady. Zależy mi na jego zdrowiu, a on zachowuje się, jakby był totalnie nieodpowiedzialny!

Gość Gabii55
Pisałam już na innym topiku o alergii - jest tam dużo wypowiedzi : http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3133552&start=120 "convalia" - alergia to żaden problem należy tylko dobrze oczyścić organizm z toksyn, żadne odczulanie tu nic nie pomoze bo to jest taki bajer tylko. Ja leczyłam się Claritine i innymi podobnymi tabletkami p/alergicznymi oraz lekami wziewnymi przez 7 lat z takim skutkiem, że w listopadzie dostałam astmę, a w kwietniu miałam zapalenie płuc. W maju przeprowadziłam 2-tygodniową dietę oczyszczającą warzywno-owocową na post. książki dr med. Ewy Dąbrowskiej pt. "Ciało i ducha ratować żywieniem". Już po tygodniu stosowania diety aleria i astma ustąpiły i do tej pory czuję się dobrze, nie mam nawet kataru. Obecnie unikam mięsa i wędlin. Może twój chłopak spróbowałby tego sposobu samoleczenia?