Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swswq

nadopiekuncze mamusie-zmora czy nie?jak pomoc

Polecane posty

Gość swswq

Granica między zwykłą rodzicielską opieką i dobrymi intencjami a przesadną kontrolą nad wszystkim, co dzieje się w twoim życiu, jest bardzo płynna. Uważaj: nadopiekuńcze mamuśki są sprytne! Nawet nie zauważysz, jak oplecie cię pępowiną, którą potem coraz trudniej będzie odciąć. Warto o tym podyskutować i znaleźć złoty środek, by nie urazić kochającej mamy, ale nie pozwolić jej na wtrącanie się w twoje dorosłe życie. Mojej kolezank, mama jest nadopiekuncza, ona ma 22 lata, ale mamusia, jej gotuje, pierze sprzata, układa rzeczy w szafach, ona sama moja kumpela nie umie gotowac, nie posprzata, mamusia jak ona gdzies wychodzi, ciagle co godzine do niej dzwoni, sie zamartwia, wybiera jej znajomych, przyjacioł, ba nawet facetow...a do tego, jak do niej kolezankiu przychodza, ona siada z nimi i gada, wypotuje o corke, sama tez wszedzie chce jezdzic z corka i chodzic...kurcze, a moja kolezanka, ciagle sie nad mama lituje, choc ciezko jej z tym, bywa tez do niej wredna i złosliwa..ale moja kumpela Agata nie wyobraza sobie zycia bez matki..bo kto by jej sprzatnał i ugotował??powiedziała, ze mama chce byc zamieszkała kiedys z nia ze swoim przyszłym mezem...bosze,.jak dorosła kobieta 22 letnia, moze byc tak uległa matce..zachowuje sie jak 5 latka..jak jej pomoc?

Gość swswq
mama w dodatku, czyta jej maile, listy i wszystko czasem wiadomosci z gg...i nawet za nia odpisuje, chodzi wykłucac sie za corke, do urzedow,lub jakis jej kolezanek...dla mnie to przesada..i ona na to pozwala!!!

Gość swswq
raz bez jej wiedzy, skłociła ja specjalnie z jej najlepsza kolezanka, tylko dlatego, ze mamusi ona sie nie podobała....Agata o tym, wie, ale nie zadaje sie z takumpela, ze wzgledy jak ona mowi, na dobro matki, nie chce matki denerwowac!!bosze!!ja udaje miła przed jej matka, dlatego ona mnie lubi, ale tamtej dziewczyny co ja skłociła, nie lubiła bo była wobec niej szczera/.Najgorsza jest ta biernosc ze strony Agaty, ona w ogole, sie nie buntuje, tej chamskiiej ingerencji w jej zycie..przyjmuje to jak cos co jest normalne...ze mama sie wtraca!a to nie jest normalne!!

Gość swswq
najgorsze, ze nie pozwala corce, nigdzie spac poza dome i wyjezdzac, a jak wyjezdza, normalnie co 5 minut dzwoni i nie daje jej zycia.ta matka całkiem, zyje jej zyciem , a nie sswoim!!!a corce to odpwiada, bo mamusia ciagle ja chwali jaka to jest wspaniała i piekna, ale z drugiej strony..jak gdzies wyjezdza mowi, nie jedz, sama sobie nie poradzisz itd...

Gość swswq
jak mozna Agatce pomoc?

Gość psychofr
mysle, ze taka kobieta ma predysposzycje by zostan stara panna, lub rozwoska, nikt nie bedzie dla niej tak dobry i opiekunczy jak mamuska!!