Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

polalola

jak mam zainstalowac windowsa?

Polecane posty

Proszę pomóżcie mi bo muszę sformatować partycje na której jest Windows a później zainstalować go na nowo. jestem kompletnie ciemna w tych sprawach i prosiłabym o dokładne objaśnienia... krok po kroku, gdzie co wpisać itd...

Gość hermiona_1
Wiesz jak nie orientujesz sie w tym za bardzo to mozesama nic nie kombinuj bo jeszcze gorzej cos zrobisz. Po pierwsze musisz miec plyte z windowsem. Jesli masz windowsa na dysku c to musisz go sformatowac (wiec jesli masz tam cos waznego to przeniesc na inny dysk) a pozniej zinstalowac windowsa do poczatku.

Gość gupia
Jeśli dysk jest podzielony na 2 partycje ważne rzeczy przerzuc na partycję, której nie będziedz formatowac. W biosie( wchodzisz wciskając delete natychmiast po włączeniu komputera- musisz znaleś zakładkę boot-będzie po wejsciu w pierwszą lub drugą "linijke" po lewej stronie, za pomocą + ustawiś tak aby na pierwszym miejscu było CD).Włozy płytkę z windowsem, zrestartowac kompa-wtedy powinien ruszyc z płytki a dalej instalacja jest intuicyjna-pamiętaj tylko ,że chcesz zainstalowac świeżą kopię na dysku, który sformatujesz.Oczywiście jest to recepta na Windowsa XP- bo starsze reinstalujesz za pomocą dyskietki startowej.To nic trudnego.Powodzenia

Gość gupia
Acha...wychodząc z bosu zapisz zmiany-zazwyczaj druga linijka od dołu po prawej stronie, z kazdej "linijki" wychodzisz za pomoca esc