Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ilusiaq

Jak nauczyc dziecko pić z butelki

Polecane posty

Gość ilusiaq

Mój synek ma 6 mies. i wprowadziłam mleko sztuczne do diety. Niestety nie chce pić z butelki !!! nie umie, nie chce.... Mamy - macie jakieś sprawdzone sposoby????

Podawać, podawać, podawać i się nie poddawać ;) Mój synek uczył się chyba 3 miesiące. Nie chciał butelki za żadne skarby, ale przyszedł moment w którym się poddał i zaczął pić. Teraz próbuję przejść na mleko Nestle i jest ten sam problem, z tym, że nie chodzi o to, że nie umie, a nie chce. Pewnie czeka mnie ta sama przeprawa co z herbatką. Cierpliwości i powodzenia. :)

Na pewno się uda, ale będziesz potrzebowała cierpliwości, moja córka uczyła sie ze 2 miesiące. Jeden lekarz dał mi radę, teraz wiem, że bardzo głupią. Mianowicie, żeby nie dawać piersi przez cały dzień tylko próbowac wciskać butelkę, jak zgłodnieje to zje. W którymś momencie nabrałam się i spróbowałam, nigdy sobie tego nie wybaczę. Cierpienie dla dziecka ogromne, szok, dla mnie też no i oczywiscie bez rezultatu. Swoim sposobem i jak później poradziła mi doradca laktacyjny i lekarze z dobrej kliniki, powoli przywyczajałam do smaku innego mleka (bo musiałam odstawiać od piersi i przejśc na sztuczne - alergia), dawałam łyżeczką mleko, kleik, z czasem załapała i smoczek, chociaż to było najgorsze. Czyli - nic innego tylko cierpliwe przyzwyczajanie, powoli, stopniowo, regularnie. Powodzenia :)