Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nacia********

Ropień bez przyczyny. Kanłowe?? Pomozcie!!

Polecane posty

Gość Nacia********

prosze przeczytajcie, moze cos doadzicie, pomozecie, moze tez to Listopad ub.r. pierwszy ropien po lewej, na dolnej szczece. zdrenowany, bolalo jak jasna cholera... luty, w tym samym miejscu gdzie ropien mialam wyciety wlokniak. bolalo jak jasna.... lipiec- ropien w tym samym miejscu, sciagany igla. bolalo jak dwie jasne... teraz znow zrobilo mi sie "cos"... dentystka(prywatnie, bardzo delikatnie borowala mi zeby ostatnio.) powiedziala, ze jak znow sie zrobi cos takiego, to chyba kanalowe, bo tak naprawde nikt nie wie dlaczego i co sie dzieje.. mialam juz rozwiercane 6i7 ktore podejrzewano o to, ze sa sprawcami.. ale nic tam nie znalezli. zabki te sa juz pieknie zaplombowane i uzupelnione, bo rozwiercili mi je tak, ze trzeba bylo fragmenty przyklejac;O.. zaden zab mnie nie boli. nawet ten"ropien" na razie nie boli, tylko chwilami... boje sie kanalowego, bo onapowiedziala, ze przez to kanalowe chce zobaczyc:o, co sie dzieje na czubkach korzeni. na zdjeciach widac choc bardzo slabo taie kapturki ciemne(niektorzy lekarze tam nic nie widza..(??)) na korzeniach siodemki... co jest sie pytam?? boje sie cholernie bolu, taka jest prawda.. a niekotory lekarze utrzymuja tez, ze ta 7 jest martwa. heh, a wtedy kanalowe boli czy nie boli?? jet tu troche temaow o tym, ale moja sytuacja jest troche inna... pomozecie? moze mieliscie taka sytuacje...? samo spuszczanie ropy boli jak cholera... pomoc!!

Gość Nacia********
błagam, tyle juz wycierpaialam przez dentystow... pomozcie...

Gość Nacia********
.... blagam... doradzcie...

Gość ewqa2
Dobrze by bylo pokazac sie z tym w klinice chirurgi szczekowej w Warszawie na LIndleya, najlepsi lekarze w POlsce.

może warto to sprawdzić kanałowo - ja miałam kanałowe 2 razy i nic nie bolało bo w znieczuleniu (dobry dentysta znieczula bez problemu i nie potrzebuje na żywca w nerwach grzebać)

Gość Nacia********
jesli sa martwe to kanalowe chyba nie powinno bolec?... ale z drugiej strony ona mi bedzie sie pewnie chciala dostac na sam dol... kurde boje sie....

a tego czy są martwe to chyba nie wiadomo nie? tym bardziej - jeśli jest podejrzenie martwicy to trzeba je wyjąć i kanały wyczyścić

Gość Nacia********
tzn, mialam robione rozne proby i wg opinii wiekszosci to 7 jest martwa, ale o irionio, pewni nie sa... martwego sie chyba nie zatruwa?.. kurde nawet tej igly od znieczulenia sie boje;(

martwego się nie truje (trucie służy zabiciu nerwu) ale dobrze oczyścić z niego kanał i go zaklajstrować żeby się coś nie wdało ja mając chociaż cień wątpliwości nie dałabym grzebać bez znieczulenia bo tchórz ze mnie ale znieczulania (ukłucia) się nie boję bo to żaden ból :D

Gość Nacia*******
nom, juz wrocilam... kurde, beda mi otwierac zeba... mam nadzieje, ze jest martwy i ze nie bedzie bolalo... mam antybiotyk na zejscie ropy.. ale cholera juz w pon ide na fotel i... boje sie.. canberra, dla mnie zastrzyk to masakra. igla w buzi? jedna z najbardziej prezrazajacych rzeczy...serio, serio.. a jak bedzie czesciowo obumarly to lipa, bo juz mi powiedziala, ze znieczulenia mi nie da, bo ja musze odczuwac, zeby jej wszystko mowic, co i jak w razie czego czuje.. lol, boje sie jak ....... oj, ludzie, jka to jest z otwieraniem zeba z prawdopodobnie zgorzelem..?? zgorzela czy jak to sie tak odmienia.

Gość Nacia*******
hej, upup, no nikt nie mial takiego proiblemu?>?

Gość Nacia****
eeej, ja tu sie boje i nikt mi nie pomoze??

Gość Nacia****
do znudzenia....

Gość hehehe...
kto napisał, że kanałowe nie boli ???? Miałam 5 zastrzyków znieczulających- bolało jak cholera i do dzisiaj na zmianę pogody boli mnie pod plombą !!!! Nie mogę szczęki zamknąć !!!. Ropy nie było !!!

ja mam rope i tez mialam leczone kanalowo - nic nie bolalo ale zab mi obumarl wiec moze dlatego w ogole od kilku miesiecy ta ropa sie utrzymuje i ide niedlugo zdjecie zrobic wiec bede wiedziec dlaczego dentysta chce wyrwac zeba ale ja nie chce, chce miec swojego zepsutego po czesci niz zdrowego ale sztucznego

Gość Nacia****
dzieki za odp.. ja mam nawracajace te ropnie:( a ta ropa Cie boli? odczuwasz ją? duza jest?... ale nic nie bolalo?...

Gość Nacia****
bo ja sie boje bolu, znieczulenia mi nie da... boje sie ze oin dopiero obumiera a sa jeszcze zywe nerwy:( cholerna panikara ze mnie

Gość dzieki bardzo jak 15 latka
pisze ze sie ruchala i nie wie czy nie jest w ciazy to zaraz milion odpowiedzi a jak ktos ma problem to nikt:/