Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brzydka cera

kwasy - a trądzik zaskórnikowy

Polecane posty

Gość brzydka cera

proszę o pomoc, jakich kwasów mogę używać na trądzik? W tym momencie stosuje effaklar k ale on już przestaje pomagać! doradźcie coś mocniejszego najlepiej z kwasami salicylowymi, chyba że proponujecie coś lepszego... dodam że mam 29 lat i trądzik dość długo, teraz jestem po odstawieniu hormonów i zaczyna się ostry wysyp, w tym momencie mam skórę bardzo zanieczyszczoną, mnóstwo zaskórniaków z których zaczną niedługo powstawać grudki! wiem o tym bo już to nie raz przerabiałam! tylko nie piszcie mi o dermatologu, bo mi nie pomógł!

Gość ehh dupa
Wiem cos o tym... Probowalam juz wszystkiego chyba :( Od tych zwyklych firm,po te drozsze.... Po sobie wiem,ze effaclar k niewiele zdziala. Ja ostatnio przerzucilam sie na avene - krem z 6% kwasem glikolowym,ale nic ... dupa :( - niewielkie efekty.Vichy - normaderm - nic szczegolnego. Kiedys dostalam nawet od mamy w prezencie peeling taki do tego typu cery z chanel ... i co ? i tez nic :( Ostatnio kupilam zabieg mikrodermabrazji z czystym kwasem glikolowym i termicznym peelingiem chemicznym - tez dupa :( Chodzilam kilka razy na zabiegi kwasami do dr. dermatolog - tez dupa ... Naprawde chcialabym Ci cos pomoc,bo wiem jakie to nieprzyjemne,ale sama szukam pomocy

Gość ** ** ** ** ** ** ** *** ***
ja jadę na kremie Glyco A on ma kilkanaście procent kwasu glikolowego...używam go na wieczór a na rano Avene Clenacne K

Gość brzydka cera
ehh dupa - to mnie załamałaś, myślałam że tylko kwasy mnie uratują, bo hormonki pomagały ale przecież całe życie ich nie bedę brac a po za tym mam zamiar miec dzidziusia za jakiś niedługi czas...

Gość brzydka cera
a czy te kremy Glyco A Avene Clenacne K pomagają, jaką masz postać trądziku??

Gość ja mam...
3o lat i...miałam do niedawna trądzik jak nastolatka.Moje wizyty u dermatologa kończyły się na antybiotyku lub niby rewelacyjchych maściach które dosłownie wypalały mi twarz.Pewnego razu od pewnej znajomej dostałam adres dermatologa powiedziałam o nie nie ide!!!no ale poszłam tylko dlatego że miałam mieć kwasy.Był to koszt 300zł.twarz po tym goiła się tydzień czasu ale naprawdę poprawa kolosalna.Po tym zabiegu minął jakiś czas i od tamtej pory tak raz na 2 miesiące chodzę do kosmetyczki myję twarz szarym mydłem i azulanem rozrobionym z wodą a na twarz nakładam krem firmy collin i jest superrr.Oczywiście od wewnatrz biorę krople oczyszczające organizm bo przecież ten syf na twarzy z nikąd się nie bierze.Na razie jest ok:-)

Gość ja mam...
A i jeszcze kwasy w kremach są za słabe tylko dermatolog lub dobra kosmetyczka wie jak nakładać i w jakiej proporcji bo to jest czysta postać kwasu bez żadnej domieszki.

Gość ** ** ** ** ** ** ** *** ***
ciężko powiedzieć jaki mam trądzik bo mam krosty małe duże głębokie różne różniaste, zaskórniki też...znaczy teraz nie mam bo pomaga...jedyna niezwalczona odmiana to takie bardzo głeboko siedzące krosty

Gość ja mam...
Do ech dupa kawsy naprawde ci nie pomogły:-(mi pomogły i to bardzo