Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malena-

FINLANDIA -jak sie tam zyje?

Polecane posty

Gość stella *-
ten brak słońca to się chyba bardzo odbija na zdrowiu i psychice i żadne pieniądze tego nie zrekompensują... Finowie są też w czołówce jeśli chodzi o spożycie mleka, a mleko większości ludzi nie służy i pite latami doprowadza do artrettyzmu, chorób skóry itd (przez kazeinę i inne białka)

Gość gość
ja slyszalam ze tam sie zle zyje polakom,nie polecam ci.

Gość róża na wzgórzu
fajnie , że natknęłam się na taki temat. kocham Polskę, ale jestem też zakochana w Finlandii i marzyło mi się kiedyś mieszkanie tam. ale to będzie raczej niespełnione marzenie...

Gość gość
pogoda do kitu to fakt ale pod wzgledem finansowym zyje sie duzo lepiej jak w takich krajach jak Holandia czy Niemcy co do homo im ich mniej i mniej dla nich uprawnien tym lepiej

Gość gość
tępe d***** jesteście. won do finlandii [albo lepiej do KSA - tam by z wami zrobili porządek]

Gość hostriggtevir1981lugqj
bardzo mnie interesuje spoleczenstwo w tak zwanym ,,modelu skandynawskim\'\' no ale zimna i ciemnosci to ja tez nie znosze. Czy np fakt ze inzynier zarabia tylko 20% wiecej od sprzataczki nie powoduje, ze zycie staje sie troche bez sensu i brak ludziom motywacji? Na ile jest popularna chec zdobycia dodatkowych pieniedzy poprzez np inwestycje na gieldzie? czy ze wzgledow na ,,chec dorobienia sie,, Finowie opuszczaja kraj? Przyslowie mowi- w zdrowym ciele , zdrowy duch- mamy wiec uprawiajacych sporty, wzglednie zdrowo odzywiajacych sie i malo palacych Finow- no to skad depresje? Wsrod ludow syberii zyjacych w trudnych warunkach depresja nie jest tak powszechna. Szukalam w necie analizy przyczyn picia ( poza zniesieniem akcyzy) wsrod Finow i nic nie znalazlam ponad stwierdzenie ze ,,pija na umor\'\' Jasne http://www.web-gis.co.uk/phurl/ccAK