Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ginger777

jak zastapic kotu wyjscie na podworko

Polecane posty

Gość ginger777

Mam problem. Mieszkam tymczasowo u rodzicow razem z moim kotem. Wczesniej nie wychodzil na dwor i bylo ok. Teraz czuje sie jak w raju bo ma ogrodek! Wychodzi czesto i lata tam i z powrotem. Nawet zaczela mordowac myszy i ptaki.... Ale to nie jest moj problem. Za jakis miesiac przeprowadzam sie do miasta. Mieszkanie w bloku, na szczescie z balkonem. Zamierzam załozyc tam siatke zeby moja kotka nie wypadla. Ale czy to jej wystarczy? Przeciez teraz, jak zasmakowala prawdziwego zycia, bedzie nieszczesliwa :( WEiem ze ktos moglby powiedziec ze powinnam ja zostawic u rodzicow, ale ona jest do mnie bardzo przywiazana i teskni jak mnie nie ma. Zreszta ja tez bym tesknila. Biore ja ze soba i co do tego nie ma watpliwosci. Moje pytanie brzmi: jak zastapic kotu wyjscie na podworko? Moze jakos urzadzic fajnie balkon? Czy sa jakies rosliny - takie mini drzewa w doniczkach zeby kot moglby sie na nie wspinac? Myslalam tez o wzieciu drugiego kota ale ona nie lubi innych kotow. Chyba ze bym wziela malego... moze by sie wtedy przyzwyczaila. Bede wdzieczna za wszelkie wskazowki i rady. Pozdrawiam :)

prędzej czy później kot będzie potrzebował wyjść. ja Ci powiem jak jest z moim, domaga się wyjść, ma smycz i szelki i sobie tak spacerujemy, na szczęście naprzeciwko bloku mam działkę więc spędza czas na działce. a Ty poszukaj jakiegoś parku albo chociaż pod tym blokiem, bo spokoju nie da. Mój nie dawał :D

Siatka jak najbardziej ok, tylko porządna bo kot ją rozszarpie:). Drzewka jak najbardziej, ja mialam na lato wystawionego fikusa beniaminka i koty siedzaily na nim non-stop. I weź drugiego kota, będzie miala zajęcie, a Ty zrujnowane mieszkanie:D. Wiem bo moje koty właśnie rujnuja mi chałupę:D

O smyczy nie pisalam, bo moje koty po nałozeniu szelek po prostu sie kladły na podłodze/ziemi i po zawodach.. mozna je było jedynie ciągnąć:D:D

Gość ginger777
Moja Macka nie potrafi chodzic na smyczy. Probowalam ja nauczyc wiele razy. Zawsze sie kladzie i nie idzie.. Ale moze jak ja wypuszcze pod blokiem, moze nie ucieknie??? Zawsze reagowala na moj glos i przychodzila, ale jak pojawi sie pies a ona czmychnie na drzewo... no nie wiem A mysle ze ta rujnacja domu to zalezy od danego kota. Mieszkalam z chlopakiem ktory mial kota. Ten kot bawil sie razem z moim, gonily sie, ale tylko tamten niszczyl i rujnowal. Moja byla grzeczna :) Zreszta pozniej juz mnie sie bawily tylko razem lezaly i tamten moja lizal a moja jak krolowa poddawala sie tym czulosciom, ale nie dawala nic w zamian ;)

Gość ja mam trzy koty
prawie niewychodzące, nic mi w domu nie rujnują, latem od czasu do czasu wychodzą pod nadzorem do ogródka. Są takie "mądre" że kompletnie nie interesuje ich ucieczka i ogrodzenie, wylegują się w słońcu, od czasu do czasu po drapaku postawionym pod oknem wchodzą do mieszkania coś przekąsić, skorzystać z kuwety i wracają do ogródka.

Gość ginger777
zazdroszcze tego ogrodka. A moja kotka tez kiedys tak tego nie potrzebowala. Chociaz byla kilka razy w ogrodku, to nie pragnela tego tak bardzo. Ona jest raczej strachliwa i gdziekolwiek ja bralam z domu, strasznie sie stresowala. A teraz sie rozbestwila. Nawe wychodzi za podworko ale zawsze wraca. No i reaguja na moj glos, zawsze wraca :)

Gość ginger777
mysle teraz o tym jak zagospodarowac to co bede miala. Czyli ten balkon. A ten fikus benjaminek ma grube galezie? Wystarczajaco zeby kot tam siedzial?

Gość ja mam trzy koty
nie masz tak źle, przecież możesz od czasu do czasu w ciepły dzień pojechać z kotkiem do ogrodu rodziców :) Wogóle tak se myślę, że koty nie przeżywają tego w taki sposób jak sądzimy. Moje jak je wypuszczam to ok, korzystają z trawy, słońca itp. ale to mają tylko parę dni w roku, właściwie cały ich świat to dom i też są w nim szczęśliwe :) Teraz jeden z nich szaleje z piórem mewy, które przywiozłam im z wakacji, drugi spi w bidecie a trzeci leży prawie na klawiaturze i patrzy mi prosto w oczy :D

Gość ginger777
czyli jednak drugi kot...

Ja mialam fikusa drzewo:D:D i wytrzymywał koty na sobie:D No moje koty chwilowo ogłosiły rozejm:P. Jeden siedzi mi na ramieniu i mruczy, drugi śpi na kompie, a trzeci siedzi w reklamówce i szeleściD:D:D Tak, najlepsze rozwiazanie to drugi kot:D

Gość mam trzy koty
no dwa koty to nie to co jeden :) moja kotka jak przyszedł do nas drugi kociak przez trzy dni chodziła obrażona, prychała i syczała na niego, brałam nowego kociaka na noc do łóżka w przeniosce, bo bałam się o niego, a na czwarty dzień zobaczyliśmy wielką miłość, kotka zaakceptowała nowego towarzysza, spały wtulone do siebie :)

Gość ginger777
ja mojej z łóżka nie wyrzuce. Ale nowy tez spałby w łóżku :) Ale jezeli bralabym drugiego to dopiero za dwa lata, bo byc moze wyjade za granice na jakis czas i wtedy kotka wyladuje znowu w "raju" u rodzicow. A nie chce ich obciazac drugim kotem.