Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iva3103

Spadek potasu w ogranizmie po zażyciu alkoholu.

Polecane posty

Ostatnio na impreze moj chłopak poczuł sie zle, przyznał sie że po zażyciu alkoholu czasem spada u niego poziom potasu i magnezu w organizmie i wtedy staje sie \'\'sztywny\'\'. Dokładnie nie powiedział mi na czym to polega wiec chciałabym dowiedzieć sie cos wiecej na temat.....byłabym wdzieczna za jakie kolwiek informacje na ten temat.

Gość po pierwsze alkohol sie pije
a nie zazywa :-D :-D:-D po drugia skad on wie, ze spada mu magnez i potas?? to tylko szczegolowe analizy krwi moga ujawnic hehe po trzecie, jak sie robi sztywny to wskakuj an niego i udanej zabawy :-P

z tego co wiem, to wszystkim po \"zazyciu\" alkoholu spada m.in. potas.. :O dlatego na kaca jest najlepsze to, co ten potas zawiera. ale moze sie myle :)

Jest to niebezpieczne ponieważ niski potas jest parametrem krytycznym i może dojść do zaburzeń akcji serca i zatrzymania krążenia. Myślę, że alkohol niekoniecznie musi mocno wypłukiwać potas....prędzej napoje zawierające kofeinę...

Gość alkohol tez wyplukuje
potas i magnez ja na przyklad mam czesto po imprezach skurcze lydek spowodowane wlansnie niedoborem tych mineralow polecam wode mineralna wyoko zmineralizowana;) no i duzo czekolady

Gość no dokladnie
ja jak sobie pozwole na imprezce na jakas wieksza dawke alkoholu:) to nastepnego dnia obowiazkowo pierwsze co pije to witamnki i magnez i od razu lepiej sie czuje i mam powera

Gość kozdi
to co kolezanka pisze tzw "sztywny" jest jak najbardziej mozliwe! Potas wypłukuje się po spożyciu za dużej ilości alkoholu w takim stopniu że zaczyna się stracić czucie w kończynach, jest uczucie jak by palce puźniej dłońie aż wkońcu całe rece drętwiały, do tego dochodzą nogi aż tracimy czucię nad całym ciałem mając wrażenie jak by nie było kontroli nad ręką nogą bo jest cała sztywna....

Gość szajkanalini
ta napewno masz powera ciwkawe jak bys dawal w tyte ze 4 dni od rana czy ta woda cie zratuje he sok pomidorowy i magnez w tabsach i ladowac :)