Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minusss

CO MAM ZROBIC? PRACA A TEMPERATURA!

Polecane posty

Gość minusss

Dostalam prace, ale jest 1 wielki minus. W pracy jest maksymalnie zimno i wlasciciele wiedzą o tym i nic podobno nie mogą zrobic :O Wczoraj siedzielismy w kurtkach a na dwor wyszlam sie ugrzac :O Juz dzis bolą mnie nerki i mam kaszel :O Co robic :(:(:(

Gość a co to za...
praca? prawo nakazuje!! pracodawcy do zapewnienia odpowiedniej temperatury w miejscu pracy ...

Gość minussss
Nie uwierzysz- biuro :(

Gość a co to za...
a jaka temperatura? macie jakis termometr? ja tez kiedys pracowalam w takim biurze :( rece sinialy z zimna a tu trzeba sie usmiechaci obslugiwac klientow 8 godzin...

Gość minussss
nie ma termometru a temp byla gorsza niz wczoraj na dworze :( boje sie zimy :( wlasciciele jak decydowalam sie na prace mowili ze zimą jest strasznie ale tak bardzo chcialam prace ze sie zgodzilam.. a teraz nie wiem co robic bo juz dzis czuje sie chora :(

Gość przynies sobie farelke
i idz do lekarza i dal szefowi rachunek do zaplacenia

Gość a co to za...
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA PRACY I POLITYKI SOCJALNEJ z dnia 26 września 1997 r.w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy D.U.03.169.1650) Rozdział 3. Ogrzewanie i wentylacja § 30. W pomieszczeniach pracy należy zapewnić temperaturę odpowiednią do rodzaju wykonywanej pracy (metod pracy i wysiłku fizycznego niezbędnego do jej wykonania) nie niższą niż 14 °C (287 K), chyba że względy technologiczne na to nie pozwalają. W pomieszczeniach pracy, w których jest wykonywana lekka praca fizyczna, i w pomieszczeniach biurowych temperatura nie może być niższa niż 18 °C (291 K).

Gość a co to za...
naślij im kontrole, jak sie nie dostosuja, dowala im kare :) parcowadca MUSI zapewnic warunki do pracy!!