Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hania_30

Pytanie odnoosnie kosmetykow Oilatum dla niemowlat

Polecane posty

Gość hania_30

Kupilam emulsje do kapieli Oilatum oraz krem nawlzajacy. Na opakowaniu z emulsji pisze,ze jesli sie ja stosuje nie potrzeba juz uzywac mydla.Moje pytanie:czy kupic dodatkowo szampon do wlosow dla niemowlaka, czy przemywanie glowki woda z dodatkiem tej emulsji wystarczy? Natomaist odnosnie kremu: czy mozna go stosowac zarowno do calego ciala jak i twarzy? czy zabezpieczy on buzke malenstwa w trakcie jesiennych spacerow? Szkoda ze na opakowaniach nie uscislaja przeznaczenia tych kosmetykow.Dziekuje z gory za Wasza pomoc.

ja do kapania uzywam wlasnie oliwki i ostatnio tez mydelkiem oilatum myjemy stopki :) do wlosow uzywamy szamponu oilatum (pomimo oliwki w kapiel). co do kremu. Ja uzywam z oilatum ale SOFT. Niestety maly ma tak alergiczna skore jak ja i odpadaja wszelkie inne oliwki. Dlatego wlasnie tym kremem smarujemy mu po kapieli cale cialko. Ale bardzo cienko. I buzke tez. Na spacer ja zawsze nakladam mu z filtrem.

Gość hania_30
Myszka, dziekuje za Twoje rady. Zastanawiam sie czy w ogole dobrze zrobilam kupujac ten plyn i krem.to sa glownie kosmetyki dla dzieci z wrazliwa, problemowa skora,i nie wiem czy beda sie nadawac do codziennej pielegnacji normalnej skory noworodka?

Gość hania_30
podtrzymuje.

ja kąpałam babki w olejku + mydło a potem szampon ale włosy po tym olejku były tłuste, co na początku było ok trzeba by potem wypłukać włosy pod bieżącą wodą, teraz już używam tylko mydła z tej serii bo uważam że nie mam takiej potrzeby by stasować inne produkty. pozdrawiam

haniu na poczatku mylam mala tylko w oilatum mimo ze nie miala zadnych skórnych problemów a moze wlasnie dlatego nie miala :) potem przerzucilam sie na bambino az wreszcie na hippa. co do szamponu to zaczelam stosowac dopiero niedawno jak malej pojawila sie ciemieniucha wczesniej mylamgłówke tym co cale cialko :)

Gość hania_30
MaMani, dzieki, to mnie uspokoilas. Tez myslalam ze na poczatek to oilatum moze byc dobre,bo noworodki na poczatku maja wrazliwa skore, rozne krostki, wypryski, otarcia. A pozniej przyszla do mnie znajoma i spytala po co mi te kosmetyki,skoro one sa przeznaczone do atopowgo zapalenia skory.I troche zbila mnie tym z tropu.

Gość hania_30
dziewczyny, czy ktos jeszcze ma t kosmetyki i moze sie o nich wypowiedziec?