Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce sie zapisac na kurs

FCE czy CAE ?

Polecane posty

Chce (raczej w przyszlym roku) podchodzic do egzaminu CAE (chcialabym od razu podejsc do tego , a nie FCE ) . Robie sobie teraz na stronach roznych szkol jezykowych testy i wychodzi mi ,ze mam poziom sredniozaawansowany wyzszy. Dodam ,ze nie mialam kontaktu z jezykiem przez pare lat , testy te robilam z "marszu" , nie przygotowujac sie do nich wcale. Gdy pozniej dzwonie do szkol i pytam o ich oferte, (mowiac o wynikach testu) to kazda ze szkol proponuje mi kurs przygotowujacy do FCE .... Jednak mysle ze oni po prostu chca zarobic... najpierw kurs przygotowujacy do FCE, pozniej kurs przygotowujacy do CAE ... no wiecie , 2 x wiecej kasy zostaje u nich ... I teraz mam pytanie ... czy ktos z Was zdawal najpierw FCE , a potem CAE ... Czy moze jest ktos , kto od razu zdawal CAE ?? Bo nie wiem co mam robic ... a nie chce tracic czasu tak naprawde na FCE.... tylko jak zmusic wtedy szkole, zeby przyjela mnie na kurs przygotowujacy do CAE ??

takie testy na stronach internetowych to raczej marnie oddają poziom znajomości angielkskiego...jak ja je robie to tez mi wychodzi sredniozaawansowany wyższy, a jak przychodzi co do czego to nic nie kapuje :O

robie testy nie tylko na stronach szkol :) zalozmy za moja wiedza odzwierciedla ten poziom . Przypominam tez ,ze pytanie nie bylo o poziomie jezyka , tylko o kursy. Nie wierze ze nikt na forum nie zdawal FCE badz CAE ....

Gość elej
Ja Ci nie pomogę za bardzo, ale mogę Ci powiedzieć, że mój chłopak zrobił najpierw FC, a teraz jest na kursie CAE i niestety żałuje pół roku, które poświęcił na poprzedni kurs, powinien od razu iść na ten, jeśli czujesz że sobie dasz radę, to nie trać czasu, na kursie zawsze można włożyć trochę więcej energii w naukę, jeśli poziom okaże się wysoki dla Ciebie i na pewno będzie dobrze :) Ale co do spraw praktycznych, czyli co zrobić żeby Cię przyjęli od razu na CAE, to niestety nie wiem. Ale chyba masz prawo sama wybrać kurs? Na pewno da się jakoś dogadać z nimi w tej sprawie.

no wlasnie o taka odpowiedz mi chodzilo :) 🌼 musze tylko przekonac szkole , zeby mnie przyjeli na to co chce... - mam sporo wolnego czasu, wiec mialabym sie kiedy uczyc ...

Gość elej
Jeszcze coś, jeśli chcesz pójśc na kurs dopiero za jakiś czas, to może przypomnij sobie trochę gramatyki, odśwież pamięć i jeśli dadzą Ci test który ma ocenić na jaki poziom pasujesz, to lepiej wypadniesz i łatwiej będzie Ci się z nimi kłócić o przyjęcie od razu na poziom 2. Powodzenia :)

niestety chce sie zapisac juz teraz ;) , ostatnia moja szansa to 16 lub 20 .10 (wiekszosc kursow ruszyla 01.10) - wiem , to moja wina, przebimbalam wakacje, zamiast sobie przypominac ... (tzn . jak zawsze pracowalam :) , bo pracuje juz 6 lat , studia dawno skonczone, tylko ten jezyk mi zostal ;) ) ale dziekuje za rade...

mam dobre wiesci ... wlasnie sie umowilam na spotkanie w jednej szkole i mam duze szanse ze przyjma mnie od razu na CAE (tylko po prostu na najdluzszy kurs :) , bo maja od 70 do 140 h w semestrze ) :D

Gość no i gitarrra
:D:D:D trzeba ich cisnąć i nie dawać sobie wmówić kursu FCE, na którym byłabyś pewnie najlepsza albo byś sie nudziła, tylko pruć do przodu i ciągle mieć wrażenie że jeszcze umiesz za mało, że musisz sie bardziej starać i więcej pracować. wiem po sobie ;) powodzenia! napisz dobrze ten test (zrob mala powtorke, przypomnij sobie trudniejsze konstrukcje gramatyczne) i do nauki! :D