Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytaniee

urlop wychowawczy

Polecane posty

Gość mam pytaniee

Mam pytanie. Rodząc drugie dziecko przebywałam na urlopie wychowawczym. Teraz kończy mi się urlop macierzyński, po nim idę na urlop wypoczynkowy i wychowawczy na młodsze dziecko. Czy muszę robić badania kontrolne, jeśli nie wracam do pracy? Niestety u mnie w pracy sami nie wiedzą, dlatego się pytam...

Gość kadrowa81
badania lekarskie robisz po nieobecność trwającej dłużej niż 30 dni, spowodowanej chorobą- w tym przypadku nie ma takiej potrzeby. Co innego gdybyś najpierw była na L4, potem na macierzyńskim a potem chciała iśc na urlop wypoczynkowy- wtedy badania byłyby konieczne

Gość mam pytaniee
dziękuję ci bardzo za odpowiedź :)

Gość kadrowa mylisz sie
kadrowa mylisz sie po urlopie macierzyńskim może iść bez badań na urlop wypoczynkowy co to ma do rzeczy zgodze sie tylko z tym ze po 30 dniach choroby musisz isć na kontrolę aby móc wrócic do pracy a urlop macierzyński czy wychowawczy nie jest chorobą więc po co ma po nich iść na badania?

Gość do kadrowa mylisz sie
Przecież kadrowa napsała wyraznie - nie ma takiej potrzeby, co innego gdyby macierzyński poprzedzony był trwajacym dłużej niż 30 dni zwolnieniem lekarskim.