Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ooollalalal

JAKIE UŻYWACIE KOSMETYKI DLA NOWORODKA???

Polecane posty

Gość ooollalalal

jakie kosmetyki do pielęgnacji, kąpieli stosujecie? jakich firm? które wg was są najlepsze? co kupic do pielęgnacji noworodka??

Gość a ja mam tak
Podklad, puder, tusz do rzes i ok 11 kolorow cieni do powiek. Nigdy natomiast mojego noworodka nie maluje rozem:P

radzilabym nie stosowac kosemetykow przez pierwsze 3 tygodnie zycia, skura dziecka jest bardzo wrazliwa i delikatna jesli dziecko ma bardzo sucha skore to mozesz uzywac np.oliwy z oliwek dobrej jakosci podmywac tylko woda, przegotowana

Gość podmywac sama woda
???????????????????????????????????????????????????????

Ja wybrałam dla swojej królewny na początek mydełko Bambino, do pupy maść Linomag i oliwkę tejże firmy. Mam nadzieję, że się sprawdzi. Mam też chusteczki Nivea Sensitive, ale nie chciałabym przesadzić z chemią na samym starcie, zacznę ich używać gdy malutka już troszkę przywyknie do życia po drugiej stronie :) Na późniejszy okres interesująco wyglądają kosmetyki Ziajki, albo Skarb Matki. Przetestuję, co się lepiej sprawdzi :)

tak tylko woda przez pierwsze 3 tygodnie zasada jest jedna nie kladz niczego czego nie mozesz zjesc

Ja używam : 1. do kąpieli - oliwka Bambino - kremowy płyn do kąpieli Nivea 2. do pielęgnacji skóry - mleczko HIPP - krem przeciw odparzeniom HIPP - krem do twarzy Oilatum Soft - krem ochronny do twarzy Bambino - chusteczki nawilżane Nivea (różowe) - w razie podrażnień - Sudocrem Moja córeczka miała uczulenie po: - kremie na każdą pogodę Nivea - kremie do pielęgnacji ciała i twarzy Penaten

Dziecko nie potrzebuje żadnych kosmetyków do codziennego stosowania, ja nie nie używam na codzień żadnych prócz mydła na bazie oliwy z oliwek do mycia pupy. Do kąpieli wystarczy sama woda, mydłem całe ciałko synka myję tylko raz na jakiś czas. Olejek jojoba lub migdałowy tylko miejscowo i tylko gdy skóra jest wyraźnie przesuszona, otarta. Mam tez specjalną maść na odparzenia, ale stosuję tylko gdy trzeba, nie profilaktycznie. Skoro od pierwszych dni smarujecie maluchy toną mazideł, to nie dziwcie się że ich skóra się do nich przyzwyczaja i trzeba je stosować cały czas - błędne koło, zaburzają się naturalny procesy zachodzące w skórze.