Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wqdde

Dziewczyny jak bedzie wyglądać taka wizyta u ginekologa..?

Polecane posty

Gość wqdde

Test wykazał, ze jestem w ciąży.Kiedy powinnam isc do lekarza?OD RAZU?jAK WYGLąDA TAKA WIZYTA, jak lekarz stwierdza, ze jestem w ciąży?Poza tym to moja pierwsza wizytya u gina?Wiec , wstyd mi sie przyznac(ale wam mogę).Jestem zielona..?co i jak jest na takiej wizycie mowcie?

Gość wqdde
najgorsze, jest, ze lekarz bedzie pytał o date ostatniej miesiaczki:(, a ja dokładnie nie pamietam:(jestem załamana..jest to jedyny raz kiedy nie zapisywałam kiedy mam miesiaczke..na oko wiem, ze poczatek wrzesnia!!:(

Gość przyszła mama Julki
Na początku powiedz, że zrobiłaś test i wyszedł pozytywny- i że jest to Twoja pierwsza wizyta u ginekologa- nie bój się iść do faceta- z doświadczenia wiem, że są oni duzo bardziej delikatniejsi niz kobiety- a spotkanie z wredną Panią Ginekolog na pierwszej wizycie może Cię do tego zrazić. Lekarz na pewno Cie zbada- nie jest to bardzo przyjemne, ale konieczne- na USG zapewne jest za wcześnie ale bądź przygotowana że będzie to USG dopochwowe za jakieś dwa- trzy tygodnie- nie boli :-) Ja bym poszła od razu- nie ma na co czekać, tym bardziej że jeszcze nigdy nie byłaś, najlepiej prywatnie jeżeli cię na to stać.

Spyta o ostatni okres,to pewne....jeżeli stwierdzi,że to np 2-3 tyg ciąża to każe przyjść za miesiąc.Jeżeli więkrza to napewno zbada Cie ginekologicznie.I tyle,może przepisze witaminy,kwas foliowy i wyznaczy najstępną wiyte

Gość przyszła mama Julki
no ta data to dość istotna sprawa, ale lekarz w trakcie ciąży i tak na bieżąco bada wielkośc płodu i takie tam, i na tej podstawie określa datę porodu- ale dobrze by było żebyś sobie przypomniała chociaż mniejwięcej kiedy to było.

Gość wqdde
ile moze kosztowac, prywatna wizyta u ginekologa?

Gość wqdde
mniej wiecej pamietam:)

Gość wqdde
ile moze kosztowac prywatna wizyta u gina?

Gość wqdde
czy lekarz jest w stanie swierdzic ilu dniowa jest ta ciąża, skoro nie pamietam dokładnie dnia okresu??

Gość przyszła mama Julki
cena wizyty zależy od miejscowości- trzeba się liczyć na koszty 50 -100 zł. Lekarz nie stwierdzi "palcem" w którym tygodniu jesteś, ale podczas badania ginekologicznego może stwierdzić czy na pewno jesteś w ciąży- testy czasem oszukują... powiedz, że nie pamiętasz dokładnie daty ostatniego okresu ale to było mniejwięcej...lekarz i tak nie określi od razu dokładnej daty porodu- to, że Ci powie że urodzisz tego i tego dnia to tylko data orientacyjna- mało która z nas się tak idealnie w nią wstrzeli :-)