Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kosmonautka

błagam pomozcie

Polecane posty

hej taki troche inny problem..ale jak dla mnie okropny dylemat ktos z was moze sie w tym orientuje..otoz mialam 19 punktow karnych i tak mi sie wydaje ze ich liczba nie wzrosla jednak teraz otrzymalam telefon z komendy aby sie zglosic w sprawie przekroczenia predkosci jak myslicie moze byc tak ze przekroczylam juz liczbe punktow i jutro moga odebrac mi prawo jazdy?wie ktos moze jak to sie odbywa?błagam odpiszcie jesli cokolwiek wiecie:(((

hmmm...dziwne. Gdyby Cię złapał fotoradar, to by Ci chyba mandat zwyczajie przysłali a nie wzywali na komendę... Może rzeczywiście chodzi o te punkty... Ciekawe o ile przekroczyłaś prędkość... Tak czy owak, musisz iść i zobaczysz, co i jak.

no własnie..a mi nic nie przyszlo i nie mam pojecia o co moze chodzic>..ze z fotoradaru odrazu na komende przeslali?nie wiem..ale trzymajcie kciuki:(((

Gość powtórny egzamin
pożegnanie z prawkiem

Gość policjant zzzzz
tak to prawda szykuj sie do ponownego egzaminu, niestety.Jak sie nioe umie jeździc to trzeba sie nauczyc.Bardzo sie ciesze ze zostaja odpowiedjio ukarani tacy piraci drogowi.

Mama świnki...jak złapie fotoradar to przychodzi wezwanie na komendę no i na miejscu sie okazuje czy chodzi o to :) Kosmonautka ile jesteś po egzaminie??

7 lat..ale chyba mi tez cos powinno przyjsc czy nie?niektorzy mowia ze nie moga tak odrazu zabrac..no jak pojade tam samochodem i co zabiora i co ze mna i z samochodem?mam jakas tam iskierke nadzieji ze jakos sie uda i moze nie o to chodzi ale jesli tak zostaje bez pracy:(

Gość policjant zzzzz
bardzo dobrze mamy twoja prace gdzieś!!! bezpieczenstwo na drodze jest wazniejsze i mam nadzieje ze to nauczy ciebie jazdy

Gość policjant zzzzz
a po drugie jak złapia ciebie na fotoradar to przychodzi wezwanie na policje a nie mandat do domu

Gość policjant zzzzz
naprawde nim jestem i wiem co mówie, jezeli masz 19 ptk i zostałas złapana na radar to razem napewno bedziesz miała ponad 21 także szykuj sie na egzamin powtórny

Gość policjant zzzzz
prawko policja moze ci zabrac nawet na ulicy jak bedziesz miec przekroczone punkty a auto na lawete

Gość policjant zzzzz
wiedziałem tylko pisze 21 bo minimu za przekroczenie predkosci to 2 ptk

Gość policjant zzzzz
za minimalne przekroczenie prędkosci chciałem napisac

Gość policjant zzzzz
a po drugie znam takich co po kilka lat jeżdzą bez prawka bo zabrali im na kilka lat i zakaz wyrabiania prawka ale to juz trzeba miec kase na mandaty.Jazda bez uprawnien pierwszy raz złapana to 500zł z nastepnymi razami jest juz gorzej

Gość policjant zzzzz
a po drugie to masz jakiś problem z przestrzeganiem przepisów i znaków czy auto za szybkie tylko???

no nie mam zamiaru az tak sobie szkodzic bede musiala sie jakos obejsc choc bedzie ciezko i te powtorne egzaminy!nie wiem...porazka na maksa

pewnie przekroczylas puntkty. ale z tego, co wiem od znajomych to oni mieli rozprawy sadowe na ktorych orzekana na jaki okres zabieraja prawko

Gość policjant zzzzz
O ile myslisz że przekroczyłas ta predkość? 1 punkt karny: - przekroczenie prędkości od 6 do 10 km/h 2 punkty karne za: przekroczenie prędkości od 11 do 20 km/h 4 punkty karne za: - przekroczenie prędkości od 21 do 30 km/h 6 punktów karnych za: przekroczenie prędkości od 31 do 40 km/h 8 punktów karnych za: przekroczenie prędkości od 41 do 50 km/h 10 punktów karnych za: - przekroczenie prędkości powyżej 50 km/h a wiec może nie przekroczysz ale jak dostałas wezwanie to mysle ze przekroczyłas limit punktów

Gość policjant zzzzz
eśli kierujący naruszy kilka zasad ruchu drogowego jednocześnie, w przypadku zatrzymania go przez Policję otrzymuje punkty karne za każde z popełnionych naruszeń (poza nielicznymi wyjątkami). W wyniku zsumowania tych punktów kierowca może mieć nawet zatrzymane prawo jazdy. Dopuszczalny limit punktów karnych dla kierowcy wynosi 24. W momencie przekroczenia 24 punktów karnych, sporządzany jest wniosek o sprawdzenie kwalifikacji kierowcy. Dodatkowo kierujący kierowany jest na badania psychologiczne.Badania te kosztuja ok 300zł W przypadku kierowcy posiadającego prawo jazdy do 1 roku, limit wynosi 20 punktów karnych. Po jego przekroczeniu kierowany jest wniosek o cofnięcie uprawnień do kierowania pojazdami.

Gość policjant zzzzz
a więc krótko mówiąc prawko od nowa i badanie psychologiczne

Gość policjant zzzzz
Podstawa prawna: Ustawa z dnia 20 czerwca 1997 roku Prawo o ruchu drogowym (tekst jednolity ogłoszony w Dz. U. z dnia 04.04.2003 roku Nr 58, poz. 515 z późn. zm.). Rozporządzenie MSWiA z dnia 20 grudnia 2002 roku w sprawie postępowania z kierowcami naruszającymi przepisy ruchu drogowego (Dz. U. z dnia 30.12.2002 roku Nr 236 poz.1998 ze sprostowaniem z dnia 28.02.2003 r. zawartym w Dz. U. Nr 35 poz. 311).

i wiecie co..normalnie kamien spadl mi z serca..mialam 19 punktow..dostalam 4..rozumiecie jaki fart?jejku jaka jestem szczesliwa!ale we wtorek na kursik ide..zdejma mi te 6..jakos to bedzie:)jak sie ciesze:D