Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nastka19

Rozmowa w sklepie z odzieżą.

Polecane posty

Mam do was ogromną prośbę. Szukam pracy od kilku miesięcy i dzisiaj mam rozmowę w sprawie pracy. Jest to butik z odzieżą-elegancką i awangardową. Możecie mi poradzić na co mam się przygotować? Jakie pytania i wogóle? A zarobki? Nie chce wyjść na kretynkę jak zapytają ile chcę zarabiać.

Przygotuj sie na pytania typu: ja ka marka jest u Ciebie marka przewodnia,jak wcisnelabys klientowi za mala kurtke itp.....a zarobki powiedz 1500 a co trzeba sie cenic:)

poszukaj w google rozmowa kwalifikacyjna:) tam znajdziesz najczęściej zadawane pytania:D też niedawno przechodziłam taką rozmowę i się udało:D:D:D

Gość ciuszekkk
Prowadze duży butik z elegancką odzieżą, dlatego chętnie Ci doradzę. Możesz mieć inscenizację sprzedaży ciuszka. Na początku przywitaj grzecznie i elegancko klienta, na końcu nawet jak nic nie kupi podziękuj i zaproś ponownie - to ważne. Jak zapytają:koniecznie powiedz że interesujesz się modą, jak zapytają jaką? powiedz że klasyczną i elegancką bo to zawsze jest na czasie.Powiedz że lubisz rzeczy unikatowe, niepowtarzalne. Jak zobaczą że interesujesz się tym co oni będą chcieli sprzedać to pomyślą że ty to sprzedasz najlepiej. Po za tym ja lubie osoby asertywne, otwarte i szczere, to są duże plusy sprzedawcy. Ubierz się elegancko, ale tak żeby zwrucić na siebie uwagę, tzn nie na galowo ale bardziej wyszukanie. powodzenia

Już po rozmowie, pytano mnie o modę jesienną (spodnie, kolory, dodatki). Mam czekać na telefon...