Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotek424

Ide pierwszy raz do ginekologa!!

Polecane posty

Gość kotek424

pokierujcie mną?jak mam sie ubrac?co sie robi u ginekologa?jak to jest on mowi pewnie niech pani sie rozbierze..to tylko spuszczam majtki/?tak? boje sie powiedzcie jak to dokładnie jest i nie jestem dziewica:)

Gość migienka
łojoj! a ile masz lat że pierwszy raz idziesz?

Gość hirka
ja mam 25 i tez sie wybieram poraz pierwszy

Gość migienka
no i w jakim celu idziesz dokładnie?to ci dokładnie powiem..

Gość przyszła mama Julki
:-) ubierasz się normalnie, najlepiej nie zakładaj rajstop żeby sie potem nie męczyć- albo kieckę i jakieś podkolanówki, albo spodnie i skarpetki :-) Zdejmujesz tylko spodnie i majtki, żeby mógł Cię zbadać. Samo badanie nie jest przyjemna, ale nie boli i jest do przeżycia :-)

Gość migienka
25 lat?? dziwne... dobrze że w końcu się zecydowałaś...

Gość hirka
wczesniej nie mialam potrzeby .........

Gość przyszła mama Julki
ja byłam po raz pierwszy w wieku 17 lat i to można powiedzieć, że znienacka :-) Byłam u Pani doktor i skarżyłam się na ból brzucha a ta zaproawdziła mnie za rękę do ginkologa- okazało się, że mam już dużą nadżerkę- do tej pory jestem jej za to wdzięczne :-)

Gość migienka
dokładnie! ubrać się nalezy normalnie. oczywiście wygodniej będzie jeśli nałożysz coś co szybko można zdjąć, ale bez przesady!! nikt nad tobą nie będzie stał z zegarkiem :-D w spódnicy jest o tyle lepiej że nie trzeba jej zdejmować tylo majtki, ewentualnie rajstopy i już. no i jeśli musisz przearadować przez cały gabinet od przebieralni do fotela, to się nie krępujesz hehe bo ci kiecka wszystko zasłania. a potem to ją sobie tylko na fotelu do góry bierzesz i już

Gość migienka
nie było potrzeby? a profilaktyka? no nie mów... przecież nie trzeba czekać aż cię zab zaboli żeby lecieć do dentysty... ale to tak ogólnie piszę dla wszystkich dziewczyn, które się bronią przed tą wizytą bo to lekarz jak każdy inny a wizyty to żaden stres

Gość migienka
no i takie sprawy które właściwie powinny być oczywiste - należy się wcześniej podmyć :-) nóżki też powinny być świeże :-P

Gość kotek424
a ide pierwszy, raz i jestem w ciąży!!teraz mnie zlinczujecie!!i jeszcze bardziej sie zestresuje przed tą wizytą!!wstydzę sie tego, ze nie byłam wczesniej!!ale coz wpadkę zaliczylismy...(ale chcianą wpadkę)..i musze isc...nie bijcie mnie nie miałam, krwawien z pochwy , ktore są objawami , nadżerki..ani nic..wiec..nie wiem..

Gość przyszła mama Julki
czym sie stresujesz- pójdziesz i będzie wszystko ok! Myślisz, że Ty jedna czekasz z taką wizytą "do samego końca"??? Moja koleżanka miała 25 lat i też pierwszy raz odwiedziła lekarza w ciąży- nie popieram tego, ale jak tak się stało to teraz nie czekaj i nie odwlekaj tylko się zmobilizuj - im wcześniej tym lepiej

Gość przyszła mama Julki
co do tych krwawień- nie zawsze takie sa objawy nadżerki- mnie po prostu bolał brzuch- nic poza tym, a miałam wielką nadżerkę i lekarz musiał mi ja zamrażać- dlatego je tez jestem zdania, że nie ma co czekać, tym bardziej jeżeli sie współżyje z facetem- ale jeżeli wcześniej nie miałaś okazji to teraz szybciutko nadrób zaległości

lekarz zapyta Cie tez ile trwa twoj okres kiedy miałas ostatnia miesiaczke moze tez zapytac kiedy zaczelas miesiaczkowac... przypuszczam ze zleci Ci badania cytologie USg , zbada Ci piersi Koniecznie powiedz ze to twoja pierwsza wizyta. pozdrawiam:)

Gość irennno
Kotek424 Ja tez jestem w podobnej sytuacji co ty przypuszczam ze jestem w ciązy a też nie byłam u ginekologa. Wiem ze musze juz isc ale strasznie sie boje Jak przezyłaś TY

Gość irennno
pomocy jak wsiąść na ten fotel

Gość irennno
to oczywiste ale z której strony śrdkiem z boku fotela, nie chce popelnic gaffy

Gość ponawiamm
nałóż sobie dłuzszą bluzeczkę taką co bedzie ci zakrywac pupę :) bedziesz miec o wieeeel wiekszy komfort niz w takiej do pępka

Gość irennno
mam 28 lat nie mialam potzreby isc wczesniej czy nie bedzie pytania dlaczego tak pozno ...

Gość wellla
ja k.tez czekalam do 25 roku zycia i co ide juto mam niereguarne miesiaczk klykcine czy jak to tam zwa urwa mac moja guota granic nie zna

Gość irennno
ja mam baradzo reguralne miesiączki

Gość irennno
wierz mi mozna.. amleta a pytal sie ciebie dlaczego tak pozno?

Gość irennno
poprostu boje sie powiedziec ze dopiero teraz sie zglaszam ;(

Gość ja tez nie bylam
Mam 26 lat staramy sie o dziecko i jeszcze nie bylam u ginekologa ale chyba czas najwyzszy sie wybrac ....Jak @ sie pojawi ...to pojde potem za 2 tygodnie a jezeli sie nie pojawi zrobie sobie termin tez tak za 10 dni ...Mam nadzieje ze sie nie pojawi bardzo bym tego chciala.

Gość wellla
cesz dziecko i do gin nie idziesz wariatka a o kwasie foliowym.niedoborze wit slyszalas nieowazne-brak odowiedzialnosci gluota

Gość irennno
jak jest do tej pory wszytsko ok... ale trzeba isc najlepiej jeszcze przed ciążą

Gość irennno
"ja też nie byłam" co poiwiesz jak sie lekarz zapyta dlaczego tak długo zwlekałas z pierwszą wizytą

Gość podtrzymuję