Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kiara22

Mamusie 7 miesięcznych maluszków ... w co bawicie się ze swoimi pociechami ?

Polecane posty

Moja córeczka 2 dni temu skończyła 7 miesięcy :) ... Chciałabym urozmaicić jej czas w domku i jakoś się z nią pobawić, ale nie wiem właściwie w co można się bawić z tak małym dzieckiem :( Zawsze daję małą na wersalkę rozłożoną i daję jej kilka zabawek i ona sobie tak raczkuje od jednej zabawki do drugiej ... tylko, że ja bym chciała też się z nią pobawić :) Mamusie, może macie jakieś pomysły na wspólną zabawę z takim dzieckiem ? Będę wdzięczna za wszystkie pomysły 🌻

hej Kiara :) moja mała kilka dni temu skończyła 7 mscy :) ja pozwalam jej raczkować po całym mieszkanku, więc to też jakieś urozmaicenie, ale ze wspólnych zabaw: robimy kosi - kosi, trzymam małą na kolanach, robię kosi - kosi, a ona trzyma mnie za ręcę albo jak leży, to robimy idzie rak - dużo przy tym śmiechu :) śpiewam jej o farmerze i udaję różne zwierzaki tańczymy razem czytam jej książeczki może trudno to nazwać wspólnymi zabawami, ale z drugiej strony, na ten etap życia :)

Pedagog ... dziękuję za odpowiedź :) Wypróbuję to kosi-kosi :) A idzie rak jakoś nie robi na mojej córci wrażenia :o ... :) A mam jeszcze pytanko ... Czy jak Twoja córcia raczkuje po mieszkaniu to ma bardzo brudne ubranko??? Heheh pewnie głupie pytanie ale ja boje się że będę musiała ją przebierać kilka razy dziennie po takich spacerach ... chociaż zaznaczam że brudnej podłogi nie mam ale wiadomo podłoga to podłoga :)

cześć Kiara Mój synek, jak był w wieku Twojej córeczki, bardzo lubił taki wierszyk (teraz też go uwielbia): ŁAPKI KLASZCZĄ KLAP KLAP KLPA NÓŻKI TUPIĄ TUP TUP TUP TUTAJ SWOJĄ GŁÓWKĘ MAM A NA BRZUSZKU BAM BAM BAM oczywiście pokazuje się wszystko. I jeszcze taki: JEDZIE POCIĄG CIUCH CIUCH CIUCH TRĄBI TRĄBKA TRU TRU TRU A BĘBENEK BUM BUM BUM NA TO ŻABKI KUM KUM KUM KONIK CZŁAPIE CZŁAP CZŁAP CZŁAP WODA W KRANIE KAP KAP KAP MUCHA BZYCZY BZI BZI BZI A WĄŻ SYCZY SY SY SY BARAN BECZY BE BE BE A OWIECZKI ME ME ME najbardziej lubil fragment z mucha i wężem, piszczał z radośi :P

viki-miki .... dzięki wielkie ❤️ ... Super te wierszyki :) Zobaczymy jak moja mała na nie zareaguje :) Dziękuję 🌻

No pewnie !!!! Tylko nie chciałabym zabierać Ci czasu ... Ja to właściwie nie znam żadnych takich wierszyków :(

Kiara przebieram Wiki kilka razy dziennie, to fakt :) podłogę myję i odkurzam dość często, ale właśnie,m to tylko podłoga, mam psa, do mieszkania wjeżdża się wózkami, nie zawsze jest super czysto :P mała ostatnio lubi stać przy wózkach, trzymając się kółek, więc sobie wyobraź jak wygląda :) ale poznaje mieszkanie, to jest dla niej ciekawe, nowe rzeczy, kąty :) a wierszyki super :)

moj ma 9 miesiecy, ale jak mial 7 to bawilismy sie na wersalce tak jak ty, ze sobie raczkowal, teraz to po calym domu :P no i oczywiscie idzie rak, tosi tosi, za pieluszka kuku, i jak jestna brzuchu to uwielbia, jak chodze mu po plecach pacami mowiac wierszyk: idzie mrowka do sklepu, za nia kon i slon, zapomniala mrowka torebki za nia kon i slon, wraca mrowka ze sklepu za nia kon i slon i za kazdym zwierzakiem udawalam palcami ze tak idzie :D jest jeszcze jeden taki, tylko ja go calego nie znam tez na pleckach, plynie rzeczka, przeszla pani na szpileczkach, przeszly konie , biegly slonie, swieci slonce, pada deszczyk, przeszedl dreszczyk jeszcze lubi strasznie ten wierszyk o lapkach, nozkach,glowce i brzuszku a tak poza tym to wymyslalam laskotki, czytalam ksiazeczki, turlanie pilka, latanie samolotem, sroczka i wiecej nie pamietam :D

Dziewczyny dziekuję Wam bardzo 🌻 ... Dosłownie z nieba mi spadłyście bo czasem jest mi smutno jak tak patrzę na córcię, która bawi się sama :( ... a dziś pobawimy się razem :):):) Wydrukuję sobie te wszystkie wierszyki i zobaczymy czy mała da się przekonać do wspólnej zabawy :)

Gość i jeszcze
prosimy o więcej wierszyków bo są super

TO SA ANI RĄCZKI TO SĄ ANI NÓŻKI TO ANI BUCIKI TO ANI FARTUSZKI TO OKO, TO UCHO TO NOSEK, TO MINKA TO ANI POŃCZOCHA TO ANI CZUPRYNKA TAK SIĘ ANIA WITA TAK SIĘ ANIA KŁANIA TO JEST ANI UŚMIECH A TO CAŁA ANIA jutro napisze więcej, bo mały już wstał :)

Gość Do pedagog
Nie żebym się czepiała o szczegóły ale jesli dobrze widzę to twoja córeczka skończyła 6 miesięcy :)

Gość mamimamamami
Moja córka ma siedem miesięcy,od niedawna raczkuje po całym mieszkaniu ,nie potrafi usiedzieć w miejscu,niby w domu czysto,a ubranka po całym dniu szczególnie skarpetki i spodenki są czarne:)

kotek lapki myje Kotek, kotek lapki myje ( nasladuje sie mycie raczek) uszka, uszka, nosek, szyje( po kolei co w piosence) a ja, a ja chustke piore ( na ja pokazuje sie na siebie) do nosa chusteczke ( pokazujemy na nos) Woda z kranu kap,kap,kap( na kap klaszczemy w rece) piore chustke chlap,chlap, chlap ( uderzamy rekami w uda) woda z kranu siu,siur,siur( nie klaskanie tylko oviekranie dloni o dlon wewnetrzna strona) piore chustke( ocieranie piastek) (piosenka) zabka byla sobie zabka mala re,re,kum kum re re kum kum ktora mamy nie sluchala re re kum kum bec na spacerek wychodzila re-kum( tj w drugiej linijce) innym zabkom sie dziwila re-bec( jak w czwartej i to tak bedzie szlo z tym kum i bec ) a na brzegu stare zaby re-kum rajcowaly jak te baby re-bec jedna drugiej w ucho kwacze re-kum jak ta mala pieknie skacze re-bec ostrzegala ja mamusia re-kum by zwazala na bociusia re-bec gdy zobaczysz gdzies bociana re-kum to do wody skacz kcohana re-bec zjadla zabka siedem muszek re-kum i na brzegu gladzi brzuszek re-bec przyszedl bocian niespodzianie re-kum polknal zabke na sniadanie re-bec teraz wszystkie zabki placza re-kum ze jej wiecej nie zobacza re-bec z tego taki moral znany re-kum trzeba zawsze sluchac mamy re-bec ( piosenka) małe rączki klaszcza czasami sie poglaszcza w kolanka zastukaja i mamie pomachaja małe nozki klaszcza czasami sie poglaszcza w podłoge zastukaja i mamie pomachaja TU TU TU SROCZKA SIEDZIAłA, DZIATECZKOM KASZKę GOTOWAłA IDźCIE DZIATECZKI PO WODę, DAM WAM KASZKę Z KROWODę ( PATELNI) TEMU DAłA BYł MALUTKI łapie się po kolei każdy paluszek TEMU DAłA BYł SłODZIUTKI TEMU DAłA WODę NOSIł TEMU DAłA PIęKNIE PROSIł A TEMU NIC NIE DAłA TYLKO NOSEK URWAłA \"urwa się \" ostatni I TAM POLECIAłA I TU USIADłA ( macha się ręką imitując latanie sroki i ląduje się na nosku dziecka) TU PIEń TU KłODA kantem dłoni dotyka się raz nadgarstka malucha raz przegunu rączki TU PIEń TU KłODA TU PIEń TU KłODA TU TU TU ZIMNA WODA!!! łaskocze się pod pachą dziecko TEN MISIU SIĘ MYŁ TEN MISIU POD WODĄ SIĘ SKRYŁ TEN MISIU POBPIEGL NA LODY TEN MISIU KRZYKNĄŁ \"DAJCIE MI WODY\" Z HUKIEM SŁOIK MIODU SPADŁ BO KTOŚ Z NIEGO ZMACZNIE JADŁ TEN NAJGRUBSZY TO DZIADZIUNIO A OBOK BABUNIA TEN W ŚRODKU TO TATUNIO A PRZY NIM MAMUNIA A TU JEST DZIECINA MAŁA A TO MOJA RĄCZKA CAŁA TA MAŁA KUZKA TAŃCZYŁA POLECZKĘ TA MAŁA KUZKA ZJADŁA BUŁECZKĘ TA MAŁA KUZKA NOSIŁA KORALE TA MAŁA KUZKA ZJADŁA DWA ROGALE A TA MAŁA NAJMNIEJSZA ZOSTAŁA I MAMUSIA JĄ KASIĄ NAZWAŁA HOPSA HOPSA FIKU MIKU! PIĘĆ KRULICZKÓW JEST W KOSZYKU HOPSA HOPSA FIKU MIK! JEDEN KRÓLICZEK ZNIKŁ! HOPSA.... CZTERY KRÓLCZKI... zajączek miał urodziny i zaprosił gości: panią na szpileczkach, pana z laseczką, szczypawiczki, węże, słonie, zaświeciło słoneczko, popadał deszczyk przeszedł Ci dreszczyk ale co najwazniejsze to wszysko wygniata się i szczypie na pleckach dziecka, a dreszczyk to szczypnięcie w kark

Gość PANI CHYBA COS ZMYSLA
PEDAGOG-CHYBA SIE COS POMYLILO!!!!kazdy umie liczyc jak mogla skonczyc 7 miesiecy skoro urodzila sie 6 kwietnia????????? chyba 6 miesiecy skonczyla!!!!