Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z zapytaniem

umowa z fotografem?

Polecane posty

Gość z zapytaniem

He, skontaktowalam sie z fotografem ktorego wybrlam telefonicznie, facet zarezerwowal interesujacy mnie termin, powiedzial, ze nie trzeba zadnej zaliczki bo on woli odebrac closc PO, no i ze wszelkie techniczne sprawy bedziemy omawiac na3,4 tyg. przed samym weselem. No i tyle bylo z naszje rozmowy a ja sie zapytlama zapytac o jakąs umowę albo co? no bo slub za rok, a jak on sie rozmysli albo pojedzie na wakacje? nie wiem, mam go jesczez zapytac o umowe? nic o niej wtedy nie wspomnial...skad taka umowe sie bierze?

Gość z zapytaniem
kto pomoże?

Gość innyfotografzinnegomiasta
niczego nie rob bez umowy - kazdy szanujacy siebie i klienta fotograf daje umowe. A co, gdy zrobi kiepskie zdjecia? A co gdy wyjedzie na wakacje zamiast pracowac? itp. itd.

Gość no właśnie co
w takiej umowie powinno być a jaką umowę spisać z kamerzystą?

Gość no właśnie każdy
szanujący się fotograf czy kamerzysta powinnien mieć przygotowaną umowę na spotkanie - które wg mnie jest obowiązkowe . Zadne tam umawianie się na telefon ... W umowie z fotografem miałam opisane ile zdjęć przekazemi na CD , od której godziny ( i do której ) będzie pracował , ile zdjęć w albumie, kiedy odda zdjęcia, WARTOŚĆ USŁUGI itp. Ponadto jakie są konsekwencje odstąpienia od umowy którejś ze stron. Dodatkowo było określone : że za uszkodzenie sprzetu z winy mojej lub moich gości płacę ja że zapewnię mu miejsce siedzące oraz posiłek . Umowa z kamerzystą bardzo podobna.

Gość Inglott
Umowa z fotografem (i nie tylko) w dzisiejszych czasach jest koniecznością.

Gość i jeszcze jedno
profesjonalista musi zapewnic w umowie,ze w przypadku niepogody sesja bedzie przeniesiona na inny dzien lub zapewnia studio lub wnetrza do sesji zdjecowej

Gość ale....
Ale wy piszecie głupoty…. Umowa powinna zawierać: -Imię i nazwisko do fotografa - telefony kontaktowe do fotografa - jak najwięcej telefonów do młodej pary i ewentualnie rodziców - Opisanie dokładnie tematów, które ma uwiecznić fotograf - miejsce i godzina ślubu - miejsce wesela i czas pracy fotografa na weselu -, na co fotograf na weselu powinien zwrócić uwagę - ilość zdjęć , format zdjęć i cena za wykonaną usługę - cena za wykonywanie dodatkowych zdjęć - wielkość zadatku - termin zdjęć plenerowych - konsekwencje, jakie poniesie młoda para przy zmianie terminu zdjęć plenerowych - propozycje zmiany terminu zdjęć plenerowych w wypadku złej pogody - termin wykonania zdjęć - wszystkie darmowe bonusy - umieszczenie zapisu o zapasowym sprzęcie na wypadek awarii aparatu i osprzętu - w razie wypadków losowych czy jest zastępstwo Co do pleneru jeśli nie ma pogody to powinno przenieść się go na inny termin a nie szukać pomieszczeń na zdjęcia. Plener to przyroda i architektura a nie ściany sufity i bezsensowne tła fotograficzne.

Gość do ale
ale to ty piszesz głupoty , bo kazdy wie ze umowa (KAŻDA) powinna zawierać dane personalne obu stron ... i nie trzeba tu o tym przypominac .

Gość kasia z elblaga
jak nie dopisze pogoda to konieczny jest zapis,ze fotograf gwarantuje miejsce zastepcze np. studio lub wnetrza do zdjec.Nie po to sie podpisuje umowe na dany termin aby potem kombinowac kolejny dzien urlopu na zrobienie sesji slubnej

Gość gosciu_Krak
KASIU ZDJECIA PLENEROWE TO NIE POMIESZCZENIA. PROPONUJĘ ODRAZU NASTAWIC SIE NA STUDIO FOTOGRAFICZNE LUB JAKIES BEZSENSOWNE POMIESZCZENIA TYPU FABRYKA, STODOŁA itp